У Чернігові історичну будівлю молодіжного центру реставрують за ₴52 мільйони

У Чернігові історичну будівлю молодіжного центру реставрують за ₴52 мільйони

Укрінформ
У Чернігові будівлю колишнього кінотеатру ім. Щорса, де нині функціонує обласний молодіжний центр, за 52 млн грн пристосують під сучасний Хаб соціального партнерства та інституційного розвитку.

Як передає Укрінформ, про оголошення управлінням капітального будівництва Чернігівської ОДА відповідного тендеру повідомив сайт громадського контролю держзакупівель Dozorro.

За його даними, тендер оголошено на реставрацію пам’ятки архітектури місцевого значення - будівлі колишнього кінотеатру ім. Щорса - з пристосуванням її під Хаб соціального партнерства та інституційного розвитку Чернігівського обласного молодіжного центру.

Очікувана вартість робіт - 52,5 млн грн. Виконуватимуться вони в чотири черги. У поточному році на об’єкт буде виділено близько 7 млн грн.

Читайте також: Тернопілля: перетворити мальовничі руїни на «туристичну Мекку»

Як повідомлялося, ремонт зазначеної будівлі мав початися ще в 2019 році. Проте Державна архітектурно-будівельна інспекція не погодила вже готову на той час проєктно-кошторисну документацію, оскільки в ній ішлося про реконструкцію. А згідно з законодавством, пам’ятки архітектури можна тільки реставрувати.

Цього року відкоригований проєкт виграв конкурс у Державному фонді регіонального розвитку. Звідти й надходитиме фінансування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-