Регіонами України розвезли ще 500 тисяч доз вакцини CoronaVac

Регіонами України розвезли ще 500 тисяч доз вакцини CoronaVac

Укрінформ
Державне підприємство "Медичні закупівлі України" завершило розвезення ще 500 тис. доз вакцини CoronaVac виробництва компанії Sinovac Biotech. 

Як передає Укрінформ, про це держпідприємство повідомляє у Фейсбуці.

"ДП "Медзакупівлі України" завершило розвезення ще однієї партії у 500 тис. флаконів вакцини CoronaVac проти COVID-19 виробництва компанії Sinovac Biotech Ltd. Її розвезення відбулося відповідно до наказу МОЗ про розподіл", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що ця партія прибула в Україну 26 травня 2021 року та пройшла лабораторний контроль. 15 червня «Медзакупівлі України» прийняло вакцину на склад та вже наступного дня почало її розвезення. Протягом двох днів вакцину було доставлено до 25 адресатів з 26-ти: до закладів охорони здоров’я по всій Україні, що є у підпорядкуванні Міністерство охорони здоров'я України, та до центральної поліклініки МВС України.

Читайте також: У Китаї дозволили робити щеплення вакциною Sinovac дітям після трьох років

Сьогодні держпідприємство доставило препарат департаменту охорони здоров’я м. Києва. У "Медзакупівлях" зазначають, що департамент звернувся із запитом здійснити розподіл вакцини пізніше через відсутність місця для зберігання.

Як повідомлялося, група компаній "Лекхім" 12 червня доправила в Україну останню партію вакцини CoronaVac китайського виробника Sinovac Biotech, яка була закуплена коштом державного бюджету. Всього Україна законтрактувала 1,9 млн доз цієї вакцини.

Вакцинація від COVID-19 розпочалася в Україні 24 лютого 2021 року. За інформацією МОЗ, Україна законтрактувала і до кінця 2021 року має отримати 42 млн доз вакцин - 20 млн доз вакцин Pfizer, 2 млн доз AstraZeneca, 10 млн NovaVax та 1,9 млн доз Sinovac/CoronaVac. Також Україна має отримати 8 млн доз вакцин різних виробників від глобальної ініціативи COVAX.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-