Кількість постраждалих від отруєння в Харкові зросла до 78

Кількість постраждалих від отруєння в Харкові зросла до 78

Укрінформ
У Харкові кількість госпіталізованих із харчовим отруєнням після вживання страв у ресторанах «Якіторія» та «Мафія» зросла до 78.

Про це повідомляє пресслужба Харківської міськради, передає Укрінформ.

"Станом на ранок 78 осіб надійшли до медичних установ після візиту у заклади «Якіторія» та «Мафія»", - йдеться у повідомлені.

Зокрема, шість хворих були доставлені цієї ночі у міську лікарню №3, ще одна людина госпіталізована в Краснокутську за місцем проживання.

Читайте також: На Прикарпатті вісім учнів коледжу отруїлись чадним газом, троє – у тяжкому стані

Як нагадали в пресслужбі, дорослі та діти, які отруїлися в закладах харчування, також проходять лікування у Міській клінічній лікарні №31 та Міській дитячій клінічній лікарні №19. Всім поставили діагноз «ентероколіт».

Як повідомляв Укрінформ, 17 червня Харківський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ поінформував, що через вживання їжі у двох ресторанах - "Мафія" та "Якіторія" - 25 людей госпіталізували. Хворі пов’язують інфекцію із вживанням суші з сирою рибою.

Читайте також: З початку року грибами отруїлись 35 осіб - ЦГЗ

Вранці 19 червня у ДСНС повідомляли про госпіталізацію 67 відвідувачів двох мережевих ресторанів, з них 14 дітей.

За фактом масового отруєння розпочато кримінальне провадження за ст. 325 ККУ (порушення правил та норм, встановлених з метою запобігання епідемічним та іншим інфекційним хворобам, а також масовим неінфекційним захворюванням (отруєнням) і боротьби з ними).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-