У Харкові чотирьох осіб судитимуть через смертельну пожежу у пансіонаті для літніх

У Харкові чотирьох осіб судитимуть через смертельну пожежу у пансіонаті для літніх

Укрінформ
У Харкові чотирьох осіб притягнуть до суду через смертельну пожежу у пансіонаті для літніх людей.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора.

Харківською обласною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт стосовно чотирьох осіб за фактом порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, що спричинило загибель людей (ч. 2 ст. 270 Кримінального кодексу України).

“Серед обвинувачених — власник домоволодіння, орендар будинку та його дружина — директорка закладу і адміністратор, який координував роботу пансіонату та при цьому не був офіційно працевлаштований”, - ідеться у повідомленні.

За даними слідства, 21 січня у двоповерховій будівлі, розташованій у Холодногірському районі Харкова, сталася пожежа. Причина займання - порушення вимог пожежної безпеки, як при будівництві, так і при експлуатації будівлі. Будинок незаконно використовувався для розміщення людей похилого віку, як геріатричний пансіонат.

Читайте також: Про пожежну безпеку в пансіонаті для літніх обіцяли подбати організатори - власник будинку

Як повідомляв Укрінформ, 21 січня у Харкові на вул. Нижня Гиївська у двоповерховому житловому будинку, що був переобладнаний під будинок для літніх людей, виникла пожежа на другому поверсі. У результаті пожежі 15 осіб загинули. Згодом стало відомо, що джерелом займання був електричний обігрівач.

Заклад для літніх людей не значився в жодному реєстрі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-