На Волині в автомобілі митника знайшли понад $700 тисяч - ДБР

На Волині в автомобілі митника знайшли понад $700 тисяч - ДБР

Відео
Укрінформ
На Волині в автомобілі одного з начальників митного посту виявили понад 700 тисяч доларів США.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Державне бюро розслідувань.

"На виконання рішення Ради Національної безпеки і оборони Державне бюро розслідувань проводить системну роботу щодо викорінення корупції, у тому числі на митниці. Слідчі Державного бюро розслідувань викрили масштабні зловживання службовими особами Волинської митниці Державної митної служби України", - ідеться у повідомленні.

У ДБР встановили, що деякі посадовці за неправомірну вигоду сприяють незаконному переміщенню вантажів через державний кордон без сплати митних платежів.

"Схема організована співробітниками керівної ланки Волинської митниці. Начальник одного з її митних постів систематично збирав та акумулював у себе отримані гроші, частину яких розподіляв між іншими правоохоронними структурами. Слідчі ДБР провели обшук його автомобіля на стаціонарному посту дороги Київ-Чоп у Рівненській області. Під час обшуку вилучені 704,3 тис. доларів США", - заявили в ДБР.

ДБР розпочало кримінальне провадження за фактом незаконного збагачення начальника митного посту.

Читайте також: Суд арештував затриманого на хабарі в $160 тисяч ексчиновника Чернігівської ОДА

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Офіс генерального прокурора, оперативний супровід – територіальне управління ДБР у Львові.

У Державній митній службі заявляють, що третього червня біля міста Броди співробітники ДБР під час обшуку транспортного засобу, яким користувався працівник Волинської митниці Михайло Бурдейний - начальник зміни митного посту “Ягодин”, виявили та вилучили 700 тис. доларів готівкою. Також обшуки проводилися у помешканні, де проживає Бурдейний.

Йому інкримінується здійснення правопорушень за ознаками ст. 364 Кримінального кодексу України (Зловживання владою або службовим становищем), ст. 362 (Несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп'ютерах), автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї) та ст. 367 (Службова недбалість).

Держмитслужба офіційно заявляє, що Бурдейний був серед 100 працівників митниці, відсторонених від виконання своїх посадових обов’язків на підставі листа Управління внутрішньої безпеки Держмитслужби після засідання Ради національної безпеки і оборони 2 квітня. Після того, як термін відсторонення, визначений чинним законодавством збіг, Бурдейний повернувся до виконання службових обов’язків.

Як повідомляв Укрінформ, 3 червня Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на два місяці колишньому заступнику голови Чернігівської обласної державної адміністрації, якого підозрюють в одержанні 160 тисяч доларів хабара.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-