На Миколаївщині укладають 18-сантиметровий пісний бетон

На Миколаївщині укладають 18-сантиметровий пісний бетон

Велике будівництво
Укрінформ
На трасі Н-14 Олександрівка – Кропивницький - Миколаїв поблизу села Ольгополя у розпалі капітальний ремонт 8-кілометрової ділянки, що проводиться за програмою Президента Володимира Зеленського «Велике будівництво». Наразі робочі укладають пісний бетон на об’єкті.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє у Фейсбуці пресслужба Укравтодору.

Разом із цим фахівці проводять стабілізацію ґрунту за допомогою ресайклера: додавання вапняку та цементу дозволяє суттєво покращити властивості ґрунту та підвищити модуль пружності основи дорожнього одягу.

Робочі також влаштовують дренажний шар з гранвідсіву, товщиною 17 сантиметрів з подальшим ущільненням та укладають суміш пісного бетону, товщиною 18 сантиметрів.

Паралельно продовжуються роботи з облаштування тимчасової об’їзної дороги, яка проходитиме вздовж існуючої траси Н-14.

«На об’єкті капремонту працює американський грейдер із сучасною швейцарською системою GPS-позиціонування. 3D-координатна система грейдера працює автономно, комп’ютер самостійно визначає траєкторію руху і сплановує відмітки та ухили. Це дозволяє швидко та якісно влаштовувати шари основи», - йдеться у повідомленні.

Зазначимо, наразі на трасі Н-14 в межах Миколаївської області діє заборона руху вантажівок, вагою більше 10 тонн. .

Читайте також: На Донеччині та Луганщині планують відновити майже 867 кілометрів доріг

Заступник очільника Офісу Президента, координатор президентської програми «Велике будівництво» раніше повідомив, що до кінця 2023 року буде відновлена вся мережа (більше 20 тис. км) трас між містами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-