В Одесі вшановують пам’ять загиблих 2 травня 2014 року

В Одесі вшановують пам’ять загиблих 2 травня 2014 року

Фото, відео
Укрінформ
Понад тисяча одеситів зібрались, щоб вшанувати покладанням квітів та Маршем захисників міста пам'ять євромайданівців. Покладання квітів також відбувається на Куликовому полі, де загинули представники проросійських сил.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

В Одесі вшановують пам’ять загиблих 2 травня 2014 року / Фото: Dumskaya.net

Біля імпровізованого меморіалу пам'яті Іванова та Бірюкова на перехресті Дерибасівської та Преображенської відбувся молебень священиків ПЦУ, сотні одеситів поклали квіти на місці їх загибелі. Уперше за сім років прийшли на місце смертельних поранень представників проукраїнських активістів два священики УПЦ МП.

Після вшанували хвилиною пам'яті загиблих хвилиною мовчання представники патріотичних сил міста, в тому числі ветерани АТО/ООС, активісти ГО "Національний корпус", "Свобода" та інших організацій вирушили колоною під державними прапорами центральними вулицями в напрямку пам'ятника Тараса Шевченка, де відбудеться мітинг проукраїнськи налаштованих одеситів.

Читайте також: Трагедія 2 травня в Одесі: МЗС надалі жорстко реагуватиме на маніпуляції з-за кордону

Колону, учасники якого під звуки музики несуть транспаранти "Захистимо Одесу", "Пам'ятаємо, пишаємось!" та інші супроводжують представники правоохоронних органів. Лунають вигуки "Слава Україні!", Вільна Одеса - вільна Україна!"

Група одеситів, в тому числі родичі загиблих, що прийшли на Куликове поле з портретами учасників масових заворушень, після покладання квітів та молитви випустили в небо кілька десятків чорних і білих надувних кульок - символів загиблих душ.

Учасники скорботної акції вигукували гасла "Не забудем, не простим".

Варто зазначити, що покладання квітів до імпровізованого меморіалу загиблим представникам проросійських сил відбувається на Куликовому полі. Люди проходять через "фільтраційні" пункти, встановлені поліцією та нацгвардійцями, які забезпечують правопорядок.

Читайте також: Річниця трагедії 2 травня: в Одесі поліція взяла під охорону Куликове поле та Соборну площу

Як повідомляв Укрінформ, в МВС раніше заявляли, що в Одесі у річницю трагічних подій на посилений режим несення служби заступлять понад 2,6 тисячі правоохоронців.

2 травня – сьома річниця трагічних подій в Одесі. Цього дня у 2014 році учасники одеського антимайдану напали в центрі міста на українських активістів. Під час сутичок пролунали постріли, загинули кілька людей.

Згодом антимайданівців відтіснили до Куликового поля, де багато хто з них забарикадувався у Будинку профспілок. Внаслідок пожежі, що виникла в будівлі, загинуло 48 учасників масових заворушень. 200 осіб з обох сторін конфлікту звернулися за медичною допомогою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-