Поблизу прикордонних річок виявили 42 несанкціонованих сміттєзвалища

Поблизу прикордонних річок виявили 42 несанкціонованих сміттєзвалища

Укрінформ
Держекоінспекція під час обстеження територій прикордонних річок Тиса, Уж, Латориця виявила 42 несанкціонованих сміттєзвалища.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Державна екологічна інспекція.

За словами голови відомства Андрія Мальованого, 31 несанкціоноване сміттєзвалище ліквідували органи місцевого самоврядування.

«Держекоінспекція також провела 11 позапланових перевірок виконання приписів, виданих за фактами виявлених порушень. За несвоєчасне виконання на відповідальних осіб були накладені штрафні санкції», - повідомив Мальований.

Читайте також: На Закарпатті з більшості громад сміття не вивозять узагаліголова ОДА

Крім того, за дорученням голови Державної екологічної інспекції тероргани інспекції контролюють наявність схем санітарного очищення населених пунктів Закарпатської, Львівської, Чернівецької та Івано-Франківської областей. Такі схеми передбачають порядок збору, вивезення, утилізації, захоронення тощо різних видів відходів.

«Зокрема торік було встановлено, що схеми санітарного очищення населених пунктів відсутні на Львівщині та у місті Львів. Результатом цього є значне засмічення відходами природного середовища, зокрема річок. Тож Держекоінспекція звернулась до суду з позовом до Львівської міської ради та Львівської обласної державної адміністрації з вимогою усунути виявлені порушення», - заявив Мальований.

Проведення моніторингових заходів із дотримання законодавства щодо поводження з відходами здійснюються для протидії засміченню водних об'єктів, які відіграють важливе міжнародне значення.

Читайте також: Водні ресурси України торік постраждали на 188 мільйонівДержекоінспекція

«Так, річка Тиса протікає через 5 країн, а її води використовуються для потреб мільйонів людей. Забезпечення гарного екологічного стану водойми - це запорука добробуту українців та жителів сусідніх держав», - підкреслив Мальований.

Як повідомляв Укрінформ, за даними Державної екологічної інспекції за перший квартал 2021 року, сума завданих довкіллю внаслідок порушень у сфері поводження з відходами збитків становить 45,1 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-