У Львові демонтують радянський монумент Слави

У Львові демонтують радянський монумент Слави

Фото
Укрінформ
У Львові по вулиці Стрийській проводять демонтаж радянського монументу Слави. На його місці встановлять новий пам'ятник українським солдатам, а рештки розібраного меморіалу передадуть в музей «Територія терору».

Про це в коментарі повідомив начальник відділу комунального господарства Галицького району Львова Віктор Дубиняк, передає Укрінформ.

«Зараз, згідно з рішенням виконавчого комітету Львівської міської ради та згідно з угодою, яку ми уклали з підрядною організацією, відбувається демонтаж меморіалу Слави. Позавчора демонтували першу скульптуру. Зараз якраз з’ясовуємо як найкраще це проводити, щоб зберегти барельєфи і перевести їх в музей «Територія терору». На цей момент важко спрогнозувати, як надалі підуть роботи, на це потрібно близько тижня часу», - зазначив Дубиняк.

Відповідальність за роботи з демонтажу та перевезення частин меморіалу до музею покладені на Галицьку районну адміністрацію Львова.

За словами Дубиняка, після демонтажу у Львові оголосять архітектурний конкурс на кращу проєктну пропозицію облаштування території, обмеженої вулицями Стрийської, Героїв Майдану, Вітовського та Франка. На місці монументу бойової слави радянських Збройних сил мають облаштувати меморіал вшанування українського воїна.

Як повідомлялося, рішення про демонтаж Меморіалу Слави було прийняте міською радою ще в 2018 році, комісія визнала його аварійний стан. В 2019 році знесли 30-метрову стелу монумента Слави, а також демонтували велику радянську зірку, розташовану на бетонній стіні. Окремі частини стели передали в музей «Територія терору».

Читайте також: Добкін за півмільйона купив барельєф з львівського Монументу Слави

Монумент бойової слави радянських збройних сил у Львові - меморіал на пам'ять про радянську армію. Відкрили його у травні 1970 року. Ансамбль меморіалу складався з 30-метрової стели, бетонної композиції з фігурами воїнів та алегоричних фігур радянського воїна і «Батьківщини-матері».

Фото: Роман Балук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-