У Чернівцях із понеділка відкривають початкову школу

У Чернівцях із понеділка відкривають початкову школу

Укрінформ
У Чернівцях під час засідання міської комісії з питань ТЕБ та НС прийняли рішення дозволити відновити змішану форму навчання для учнів початкових класів шкіл уже з наступного понеділка, 26 квітня.

Про це кореспонденту Укрінформу розповів заступник Чернівецького міського голови Юрій Лесюк.

"Щойно завершилося засідання міської комісії з питань ТЕБ та НС. Ми відновлюємо змішану форму навчання для початкової школи з 26 квітня. А випускні та середні класи уже з травня підуть до школи. Але такі рішення мають ухвалити ще на засіданнях педагогічних рад кожної зі шкіл", - сказав Лесюк.

За його інформацією, менше половини педрад прийняли рішення про змішану форму навчання, решта поки не визначилися.

Читайте також: Буковина виходить з «червоної» зони

"Ми провели опитування шкіл, то частина із них висловила бажання зачекати із відновленням очної чи змішаної форми навчання. Вони поки не готові. Це стосується і початкових класів, і старших та випускних класів. Тобто, з понеділка учні початкових класів відновлять змішане навчання лише у тих школах, на педрадах яких прийняли відповідне рішення", - додав міський чиновник.

Як уточнили у пресслужбі Чернівецької міської ради за результатами попереднього опитування, 15 шкіл погодились почати працювати за змішаною формою навчання вже з 26 квітня (початкові класи). Решта навчальних закладів готові перейти на очну форму вже з травня, власне і тоді потрохи дозволятимуть очне навчання для старших класів.

Читайте також: Укрзалізниця поновлює курсування поїздів на Буковину

Як повідомлялося, Чернівецька область із 22 квітня рішенням Державної комісії з питань ТЕБ та НС перейшла із червоної до жовтої зони карантинних обмежень.

Напередодні Чернівецька обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій рекомендувала відновити очне навчання у школах із 5 травня.

Станом на 22 квітня у Чернівецькій області зафіксували 76 007 випадків інфікування COVID-19. Із них 57 583 пацієнти одужали, 1 590 людей померли.

В Україні загалом підтверджено 1 990 353 випадки коронавірусу, з них за останню добу – 16 235.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-