Перші інтерактивні освітні центри науки з’являться в Маріуполі та Львові - Чернишов

Перші інтерактивні освітні центри науки з’являться в Маріуполі та Львові - Чернишов

Укрінформ
Перші інтерактивні освітні центри науки з’являться в Маріуполі та Львові.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства розвитку громад та територій України.

«20 квітня в Міністерстві розвитку громад та територій підписано Меморандум про взаємодію задля створення мережі інтерактивно-освітніх центрів науки», - ідеться в повідомленні.

У підписанні та обговоренні проєкту створення відповідної мережі взяли участь народні депутати, представники Мінрегіону, Міністерства освіти і науки, Національної академії наук України та Національного центру «Мала академія наук України». Меморандум укладено на виконання доручення Президента Володимира Зеленського.

«За нашим планом перші інтерактивні освітні центри науки з’являться в Маріуполі та Львові. Впевнений, що в кожному регіоні, де працюватимуть центри науки, вони стануть не тільки осередком науки та інтелектуального розвитку, а й туристичним магнітом», - зазначив міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов.

Проєкт створення таких центрів вже опрацьовується на базі Мінрегіону. «Координуватиме роботу по розбудові мережі центрів наукової освіти Єдиний центр проєкту. Передбачено, що інтерактивно-освітні центри науки включатимуть такі простори, як музеї науки, науково-дослідницькі лабораторії для проведення навчальних занять та тематичних досліджень, дитячі студії, лекційні аудиторії, бізнес-інкубатори, лабораторії протипування для залучення шкільної та студентської молоді, а також лабораторії професійного розвитку педагогічних працівників», - сказано в повідомленні.

Читайте також: У Мінрегіоні розповіли про деталі програми «Нове село»

Перші музеї будуть створені за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку на базі Національного університету «Львівська політехніка» та Маріупольського державного університету.

Як повідомляв Укрінформ, 6 квітня Чернишов заявив про необхідність упродовж наступних 3-4 років повністю оновити соціальну інфраструктуру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-