У Полтаві завершують паркінг для «швидких» біля нового кардіоцентру - фото

У Полтаві завершують паркінг для «швидких» біля нового кардіоцентру - фото

Велике будівництво
Укрінформ
У Полтаві за програмою Президента Володимира Зеленського “Велике будівництво” завершується зведення сучасного підземного паркінгу для карет швидкої допомоги обласної служби “103” біля новозбудованого обласного кардіоцентру. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Полтавської обласної державної адміністрації.

Зазначається, що підземний паркінг площею 2400 квадратних метрів буде здатен розмістити 50 “швидких”. Раніше на місці будівництва був розташований старий гараж, який міг вмістити лише до 30 автомобілів. У підземному паркінгу будуть розташовані нові карети швидкої допомоги, які минулого року закупили для області.

На даху паркінгу облаштують міні-парк для пацієнтів центру.

Читайте також: На Миколаївщині просять включити до «Великої реставрації» 200-річну астрономічну обсерваторію

“Це дуже зручно, адже територія біля кардіоцентру, який ми нещодавно добудували й запустили, й обласного центру екстреної медичної допомоги не буде загромаджена ще однією будівлею – величезним гаражем. Натомість полтавці, пацієнти кардіоцентру бачитимуть облагороджену, озеленену територію. Це буде зона відпочинку з лавами, декоративними кущами й деревами”, – розповів голова облдержадміністрації Олег Синєгубов.

Читайте також: На Львівщині презентували ролик про пам’ятки, які претендують на «Велику реставрацію»

Під час будівництва були застосовані бентонітові мати – при потраплянні вологи на них вони розбухають і затримують воду, не пропускаючи її в будівлю. Такий вид гідроізоляції заміняє один метр глиняного замка. Будівельники використовували й спеціальний бетон водонепроникністю W6, який теж не пропускає вологу. Товщина стін сягає пів метра, а щоб зробити котлован під новий паркінг, викопали 14 тисяч кубів землі.

На завершення проєкту з обласного бюджету виділили 7 млн грн. Будівництво фінансується за рахунок коштів ДФРР та обласного бюджету.

Об’єкт планують здати найближчим часом.

Як повідомляв Укрінформ, заступник керівника Офісу Президента, координатор програми “Велике будівництво” Кирило Тимошенко раніше повідомив, що, згідно з планом президентської програми на 2021 рік, по всій Україні буде створено 177 сучасних приймальних відділень лікарень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-