У Сумах зростає кількість тяжких COVID-хворих, мер заявляє про брак кисню в лікарнях

У Сумах зростає кількість тяжких COVID-хворих, мер заявляє про брак кисню в лікарнях

Укрінформ
Через збільшення кількості тяжких випадків COVID-19 в лікарнях м. Суми зросло навантаження на систему киснезабезпечення.

Про це заявив на нараді міський голова м.Суми Олександр Лисенко, передає Укрінформ з посиланням на сайт міськради

"В Сумах, як і загалом по Україні, спостерігається проблема з забезпеченням лікарень медичним киснем. Попри те, що досі керівництву міста вдавалося ситуацію вирішувати, вона лишається складною: за інформацією відділу охорони здоров’я, майже 80% хворих, яких госпіталізують, потребують кисневої підтримки, а потужностей кисневих концентраторів, які є в лікарнях, іноді замало", - сказав Лисенко.

За словами мера, кисень в області виробляє єдине підприємство.

«Сьогодні ми готуємо транспорт для того, щоб завезти додатковий кисень. Також будемо відслідковувати графік видачі кисню виробником і шукати додаткові резерви по інших областях», – зазначив очільник міста.

Читайте також: У Києві та 18 областях перевищений рівень госпіталізацій – МОЗ

Він підкреслив, що для сумчан це повинно бути сигналом, щоб стежити за здоров’ям і надалі дотримуватися обмежувальних заходів.

Загалом протягом тижня захворіло 1328 сумчан (попереднього тижня –1425), померло – 25 (попереднього тижня – 18), одужали – 1172. Продовжує хворіти 4991 містянин.

В міських медичних закладах для хворих на COVID-19 дорослих є 21 вільне ліжко (всі забезпечені киснем), для дітей – 76 (з киснем – 61). Завершуються роботи з влаштування киснепроводу на першому поверсі неврологічного корпусу КНП «Клінічна лікарня № 4», тож, у разі потреби, його задіють для надання медичної допомоги хворим.

Читайте також: Де хворим брати кисень, а волонтерам – сили

Із початку проведення ПЛР-тестування на коронавірусну інфекцію, в Сумах виявлено 31608 осіб із позитивним ПЛР-дослідженням. Серед них 30322 (96%) – дорослі, 1286 (4%) – діти. Летальність становить 1,2% (380 випадків). Подолали недугу 26264 хворих (83%).

Як повідомлялося, в Україні минулої доби зареєстровано 6 506 нових випадків зараження коронавірусом

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-