На Запоріжжі великодні богослужіння проведуть онлайн

На Запоріжжі великодні богослужіння проведуть онлайн

Укрінформ
У Запорізькій області через карантин обмежать відвідування церков, а релігійні церемонії проведуть в режимі онлайн.

Відповідне рішення було прийнято обласною комісією з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, повідомляє кореспондент Укрінформу з посиланням на протокол.

Згідно з протоколом, Департаменту культури, туризму, національностей та релігій ОДА, релігійним організаціям області доручено повністю перевести релігійні церемонії, обряди та процесії дистанційно. Мова йде про святкування Великодня та травневих свят.

Окрім того, департаменту та релігійним організаціям доручено вжити заходів щодо максимального обмеження відвідування культових будівель, інших місць богослужінь та релігійних зібрань.

Читайте також: Степанов розповів про карантин на Великдень: Буде особливий режим

В ОДА також нагадали, що Запорізька область перебуває у червоній карантинній зоні. В області тимчасово заборонено 212 автобусних маршрутів, ще на понад сотні пасажирські перевезення здійснюються лише за наявності спеціальних довідок.

За інформацією лабораторного центру МОЗ, за останню добу в області зареєстровано 782 нових випадки захворювання на COVID-19, зареєстровано 18 летальних випадків.

Читайте також: На столичних кладовищах розпочинається підготовка до проведення поминальних днів

Як повідомлялося, в Україні станом на ранок 15 квітня зареєстровано 17 479 нових випадків COVID-19. Померли 438 осіб, одужали - 12 054.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-