На кордоні з Росією затримали ексчиновницю-пропагандистку «ЛНР», яку шукали шість років

На кордоні з Росією затримали ексчиновницю-пропагандистку «ЛНР», яку шукали шість років

Фото
Укрінформ
СБУ затримала ексчиновницю «ЛНР», керівницю так званого управління культури, молоді та спорту міста Довжанська, тимчасово окупованого терористами. Їй готується повідомлення про підозру.

Про це йдеться у повідомленні пресцентру СБУ, передає Укрінформ.

Правоохоронці затримали зловмисницю під час перетину державного кордону України. Вона виїхала з окупованої Луганщини до РФ, а потім приїхала до України з території РФ – через пункт пропуску «Мілове». Колаборантка в’їжджала в Україну для зміни прізвища і мала на меті постійно проживати на підконтрольній українській владі території.

Фото: ssu.gov.ua
Фото: ssu.gov.ua

Співробітники СБУ задокументували, що жінка перебувала на посаді керівника управління окупаційної адміністрації у 2015-2019 роках. Вона активно сприяла поширенню проросійської пропаганди та організовувала агітаційні заходи.

Читайте також: На Донеччині затримали бойовика «ДНР»

З 2015 року «чиновниця» перебуває у розшуку за вчинення злочинів, передбачених ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України.

Читайте також: Прокуратура Латвії вимагає п'ять років тюрми для бойовика «ДНР»

За процесуального керівництва прокуратури Луганської області тривають невідкладні слідчо-оперативні дії для повідомлення зловмисниці про підозру за ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність та недоторканність України) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-