На Полтавщині громадський транспорт курсуватиме лише зранку і ввечері

На Полтавщині громадський транспорт курсуватиме лише зранку і ввечері

Укрінформ
Громадський транспорт на території Полтавської області з 19 квітня буде їздити лише у визначені години - зранку та ввечері.

Відповідне рішення ухвалено на засіданні регіональної комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, передає Укрінформ з посиланням на повідомлення Полтавської облдержадміністрації.

"З 00 год. 00 хв. 19 квітня 2021 року на території області забороняється здійснення регулярних та нерегулярних перевезень пасажирів автомобільним (міським, внутрішньо обласним тощо) та залізничним транспортом у межах Полтавської області. Міське, приміське і міжміське сполучення функціонуватиме із 19 квітня лише в межах підвезення працівників критичної інфраструктури і тільки у визначений час – із 06:00 до 10:00 год та з 16:00 до 19:00 год", - йдеться в рішенні комісії.

Читайте також: У Києві адвокатам дозволили їздити транспортом без спецперепусток

Підприємства, внесені до об’єктів критичної інфраструктури, для перевезення своїх працівників мають отримати відповідне погодження в патрульній поліції. Кожен пасажир повинен мати довідку з місця роботи та документ, що посвідчує особу.

У Кременчузі вже з 15 квітня міський громадський транспорт працює в режимі «спецперевезень». При цьому міський голова Віталій Малецький на своїй сторінці у Фейсбуці написав, що він проти часових обмежень роботи транспорту.

"Для нашого промислового міста такі обмеження є неприйнятними. Адже багато підприємств Кременчука працюють у дві і навіть три зміни", - пише Малецький.

Читайте також: На Полтавщині реконструювали приймальне відділення лікарні

Він переконаний, що введені обмеження не принесуть бажаного ефекту, а навпаки, матимуть негативні наслідки в розповсюдженні коронавірусу. Адже збільшиться наповненість салонів громадського транспорту та скупчення людей на зупинках.

Мер Кременчука повідомив, що направив листи до Полтавської регіональної комісії ТЕБ і НС, а також до Полтавської ОДА із закликом скасувати додаткові обмеження по часу в роботі громадського транспорту Кременчука.

Читайте також: Хмельниччина поновлює рух громадського транспорту

"Прийнятих раніше обмежень (робота за спеціальними перепустками) цілком достатньо", - пише міський голова.

На Полтавщині з початку пандемії COVID-19 виявили 64 727 випадків коронавірусу, з них 627 – за останню добу. Одужали 53 036 жителів області, продовжують лікуватися – 10 332 людини (392 дитини). Усього зареєстровано 1359 летальних випадків. За добу померли дев'ять людей.

Полтавська область із 15 квітня знаходиться у червоній зоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-