Кадри для громад: на Дніпропетровщині налагоджують співпрацю з вишами

Кадри для громад: на Дніпропетровщині налагоджують співпрацю з вишами

Децентралізація
Укрінформ
Громади Дніпропетровщини налагоджують співпрацю з вищими навчальними закладами (ВНЗ) щодо підготовки необхідних кадрів для місцевого розвитку.

Як передає Укрінформ, інформаційну сесію щодо підготовки фахових кадрів для громад Дніпропетровщини за участю представників ВНЗ області та співробітників органів місцевого самоврядування організував Дніпропетровський регіональний офіс Програми "U-LEAD з Європою".

Зокрема, у заході взяли участь науковці Українського державного хіміко-технологічного університету, Дніпропетровського коледжу культури і мистецтв та Дніпропетровського регіонального інституту державного управління, які презентували представникам громад роботу факультетів, розповіли про найбільш популярні та затребувані на підприємствах області професії, про роботу зі старшокласниками і можливості співпраці між громадами, бізнесом і навчальними закладами.

"Найцінніший ресурс громад – це людський потенціал. Тому наші територіальні громади сьогодні проводять надзвичайно активну роботу щодо залучення кваліфікованих кадрів в органи управління, організації, підприємства, що працюють на їх території", - сказала керівник Дніпропетровського регіонального офісу Програми «U-LEAD з Європою» Олена Тертишна.

Вона додала, що для допомоги у розвитку людського потенціалу Дніпропетровський регіональний офіс об'єднав зусилля з провідними вищими навчальними закладами та профтехзакладами регіону, започаткувавши цикл інформаційних сесій, під час яких обговорюються питання направлення випускників шкіл на навчання за спеціальностями, що є стратегічно важливими для розвитку як громад, так і управлінських кадрів.

Читайте також: U-LEAD допомагає створити 1300 точок доступу до державних послуг

Як розповіли представники Українського державного хіміко-технологічного університету, цей навчальний заклад готує фахівців для підприємств з переробки нафтових продуктів, з альтернативної енергетики, машинобудування, має багатий досвід успішної роботи в рамках укладення тристоронніх договорів: між студентами, ВНЗ і підприємством. У результаті молоді фахівці гарантовано отримують роботу, бізнес – підготовлені кадри, а громада, на території якої працює підприємство, не лише не втрачає молодь, а отримує фахівців.

Представники коледжу культури і мистецтв повідомили, що нещодавно відкрили першу в Україні спеціальність із держзамовленням щодо підготовки проєктних менеджерів у сфері соціокультурної діяльності. А науковці з регіонального інституту державного управління розповіли про підготовку кадрів, затребуваних в органах місцевого самоврядування (ОМС).

Учасники заходу з громад не лише отримали інформацію про напрямки можливої співпраці у сфері підготовки кадрів як для ОМС, так і для місцевого бізнесу, а й надали перші пропозиції науковому середовищу регіону: наприклад, Зайцівська громада запросила випускників коледжу культури і мистецтв на посади художніх керівників сільських будинків культури.

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає потребам громадян та розширює можливості громад.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-