Ляшко анонсував вихід з «червоної» зони ще однієї області

Ляшко анонсував вихід з «червоної» зони ще однієї області

КАРАНТИН
Укрінформ
Чернівецька область найближчим часом може вийти з червоного рівня епіднебезпеки.

Як передає Укрінформ, про це повідомив головний санітарний лікар Віктор Ляшко в Фейсбуці.

«Найближчими днями Чернівецька область може вийти з червоного рівня епіднебезпеки. Наразі в області, яка з 1 березня перебуває в "червоному" рівні, досягнуто 4 з 5 передумов для переходу в "жовтий" рівень. Рівень тестування у Чернівецькій області в 4 рази більший за цільовий показник у 300 тестувань на 100 тисяч населення», - написов Ляшко.

За його словами, коефіцієнт виявлення захворювання там на чверть менший за цільовий показник у 20%. Завантаженість ліжок з киснем за останній тиждень зменшилась із 55% до поточних 49%, що менше встановленого граничного показника у 65% на чверть.

Читайте також: Понад 1,2 тисячі українців повторно інфікувалися коронавірусом

Динаміка рівня госпіталізацій є однією із найкращих по країні і складає -25% госпіталізованих за останній тиждень.

Рівень госпіталізацій за останні 2 тижні зменшився з 99 осіб на 100 тисяч населення до поточних 67, очікується, що найближчими днями рівень госпіталізацій у регіоні може опуститися нижче цільового показника у 60 осіб на 100 тисяч населення.

За словами Ляшка, це третя область, після Івано-Франківської та Закарпатської, яка показує результат від впровадження вчасних та ефективних заходів адаптивного карантину.

Крім того, додав він, наразі є стабільне покращення у Львівській області, тож є сподівання побачити область у жовтому рівні епіднебезпеки вже наступного тижня.

Як повідомлялося, станом на 15 квітня у червоній зоні залишаються Київ, Житомирська, Запорізька, Київська, Львівська, Миколаївська, Одеська, Хмельницька, Чернівецька та Чернігівська області. Також додалися Полтавська, Сумська і Харківська області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-