Луганщина є лідером за зростанням доходів на одного мешканця – U-LEAD

Луганщина є лідером за зростанням доходів на одного мешканця – U-LEAD

Децентралізація
Укрінформ
Луганська область є лідером в Україні за показниками зростання доходів місцевих бюджетів у розрахунку на одного мешканця.

Про це Укрінформу повідомив керівник Луганського регіонального офісу Програми "U-LEAD з Європою" Ігор Агібалов, посилаючись на дані моніторингу реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади, проведеного Міністерством розвитку громад та територій.

«Згідно з моніторингом, Луганщина посідає перше місце в Україні за темпами зростання доходів місцевих бюджетів у розрахунку на 1 мешканця за січень-лютий цього року. Цей показник по області сягає 112,4%, тоді як у середньому по Україні він становить 106,2%», - повідомив Агібалов.

За даними моніторингу, доходи місцевих бюджетів на одного мешканця громад Луганщини зросли з 591,9 грн у січні-лютому 2020 року до 665,4 грн за аналогічний період цього року.

Крім того, зазначив Агібалов, на Луганщині поступово відбувається передача земельних ділянок сільськогосподарського призначення з державної у комунальну власність територіальних громад. Станом на 31 березня 25 територіальних громад Луганщини отримали у комунальну власність землі загальною площею 58,06 тис. га.

Читайте також: Три запорізькі громади підписали договори про співпрацю

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає потребам громадян та розширює можливості громад.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-