У харківському виші відреагували на висловлювання викладачки, яка хвалила Путіна

У харківському виші відреагували на висловлювання викладачки, яка хвалила Путіна

Укрінформ
У Харківській державній академії культури вважають неприпустимим висловлювання в соцмережі викладачки кафедри гуманітаристики та мистецтвознавства, доцентки Наталії Сімейкіної щодо подій на сході України, яка написала "добре, що є Путін".

Про це йдеться в заяві, розміщеній на офіційному сайті академії, передає Укрінформ.

"Вважаємо подібні заяви неприпустимими та такими, які повністю дискредитують п. Сімейкіну як викладача освітнього закладу, - йдеться в заяві.

У ХДАК також підкреслили, що одним з ключових напрямків академії є патріотичне виховання здобувачів освіти.

За словами проректорки з виховної роботи вишу Інни Сташевської, зараз перевірку щодо висловлювання викладачки здійснює СБУ.

"Для нас незрозумілі мотиви Сімейкіної щодо такого висловлювання. Чи можливе її звільнення? - Питання розглядатиме кадрова комісія", - додав перший проректор вишу Юрій Лошков.

З акцією протесту проти викладачки виступили активісти ГО "Фрайкор", які біля будівлі академії 14 квітня вивісили банер зі словами: "Вата в голові? Немає місця на кафедрі".

Олена Рофе-Бекетова (Ребека Бека в соцмережах), співробітниця благодійного фонду "Харків з тобою", зробила на своїй сторінці в Фейсбуці репост публікації про те, "чому Володимир Путін лізе до України". У коментарях доцент і викладач Харківської державної академії культури Наталя Сімєйкіна написала: "Полезли на Донбасс Турчинов и вся банда. У меня там полно студентов, которые пишут правду. Хорошо, что есть Путин, может всех не добьют".

Пізніше авторка видалила цей пост, але його встигли заскрінити.

Читайте також: Скандал в університеті Драгоманова: у лекціях одіозної професорки знайшли масу порушень

За даними відділу кадрів вишу, Наталія Сімейкіна - кандидат філологічних наук, викладає історію світової літератури, починаючи з античного періоду до 19 століття, та сучасний літературний процес. Загальний стаж роботи - 46 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-