На Чернігівщині вакцину CoronaVac колотимуть лежачим хворим та вчителям, задіяним у ЗНО

На Чернігівщині вакцину CoronaVac колотимуть лежачим хворим та вчителям, задіяним у ЗНО

Укрінформ
На Чернігівщині китайською вакциною CoronaVac щеплюватимуть лежачих хворих, людей, які за ними доглядають, та вчителів, задіяних у ЗНО.

Про це повідомив Чернігівський обласний центр громадського здоров’я, передає Укрінформ.

"Вакцинуватимуть, у першу чергу, лежачих, які не можуть прийти в поліклініку, а також людей, які за ними доглядають, та вчителів, задіяних у ЗНО. Щепитимуть громадян дві медичні бригади у складі десяти медиків, що вже пройшли навчання онлайн", - ідеться у повідомлені.

Зазначається, що до лежачих бригади виїжджатимуть додому, а вчителів вакцинуватимуть у школах.

За словами координатора з питань вакцинації в області Романи Сопотницької, CoronaVac - це однодозна вакцина на відміну від десятидозної AstraZeneca.Саме така потрібна для даного етапу вакцинації, щоб не утилізувати залишки й не переносити їх в інше приміщення.

"Не можна вже такого робити. Тому потрібна була однодозна вакцина. Для маломобільних груп нею користуватися зручніше", - зауважила Сопотницька.

За її словами, на цьому тижні Чернігівщина отримає 3 400 доз CoronaVac. Вакцина зареєстрована МОЗ України ще на початку березня, пройшла всі етапи досліджень, які офіційно підтвердили її ефективність і безпечність.

Імунізація розпочнеться відразу по прибуттю вакцини. Щеплюватимуть людей безкоштовно у два етапи, другий - через 28 днів.

Читайте також: В Україні стартує щеплення вакциною CoronaVac

Як повідомляв Укрінформ, Україна почала щеплювати населення від коронавірусу 24 лютого. 23 лютого в Україну прибула партія з 500 тис. доз вакцини проти COVID-19 Covishield, яка розроблена Оксфордським університетом та компанією AstraZeneca.

25 березня до України прибула перша партія вакцини китайської компанії Sinovac Biotech.

Чернігівщина 6 800 доз вакцини Oxford/AstraZeneca (Британія-Швеція) індійського виробництва отримала 24 лютого однією з перших в Україні. Днями надійшла додаткова партія в кількості 1 500 доз. На сьогодні в області першою дозою AstraZeneca щеплено вже 7 136 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-