Коронавірус в Одесі: Труханов визнав проблеми з киснем у лікарнях

Коронавірус в Одесі: Труханов визнав проблеми з киснем у лікарнях

Укрінформ
Міський голова Одеси Геннадій Труханов визнав проблеми з постачанням кисню для хворих на COVID-19.

Про це він сказав під час виїздного засідання Комітету Верховної Ради України з питань здоров'я нації, медичної допомоги і медичного страхування, яке проходило в Одесі, передає Укрінформ.

За його словами, забезпеченість киснем ліжкового фонду для хворих на COVID-19 становить 100%, з них 532 ліжка з підключенням до системи централізованого киснезабезпечення (інші – кисневі концентратори). При цьому має місце нерегулярне надходження кисню. Це пов'язано зі збільшенням обсягів його споживання.

"Так, за нашими даними, за три місяці поточного року кількість хворих на COVID-19 практично зрівнялася з кількістю захворілих за 9 місяців 2020 року. Постачальник кисню знаходиться в м. Дніпро (Лінде-газ Україна), так як у Одеського припортового заводу недостатньо виробничих потужностей. Наявна потреба м. Одеси складає 10-12 тон на добу. На теперішній час від основного постачальника здійснюється постачання з розрахунку 5,5 - 6 тон рідкого кисню на добу, а решта - від інших підприємств (ОПЗ та ТОВ “Кріоген-сервіс”) на непостійній основі, за наявністю", - уточнив Труханов.

Читайте також: Брак медперсоналу в Одесі не дозволяє задіяти усі COVID-ліжка - Труханов

Як повідомляв Укрінформ, про нестачу кисню на Одещині постійно заявляє громадський активіст і співзасновник компанії "Копорація монстрів" Катерина Ножевникова. Вона також стверджує, що в лікарнях, щоби звільнити ліжка, виписують пацієнтів з недопустимо низькою сатурацією.

Вже другий рік волонтери збирають кошти для закупівлі медобладнання, зокрема, кисневих концентраторів. За 2020-2021 рік завдяки небайдужим одеситам, жителям області і всієї країни (і не тільки нашої) були придбані 690 кисневих концентраторів та дві кисневих станції. Як звітувала у Фейсбуці Катерина Ножевникова, обладнання по актах було передане в лікарні Одеси та області.

За минулу добу на території Одеської області, за даними ДУ «Одеський лабораторний центр МОЗ України», COVID-19 лабораторно підтверджено у 1 194 особи (серед них діти – 42, медпрацівники – 21).

З початку пандемії підтверджених випадків в регіоні – 118 743 (70 372 – жінки, 48 371 – чоловіки). Летальність – 2 056 (1 115 померлих - в Одесі).

Станом на 9 квітня в Україні підтверджено 1 823 674 випадки COVID-19, з яких 19 676 – за минулу добу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-