На Прикарпатті на дорозі Р-24 ремонтують і будують мости

На Прикарпатті на дорозі Р-24 ремонтують і будують мости

Велике будівництво
Укрінформ
На Прикарпатті в рамках президентської програми «Велике будівництво» у 2021 році капітально ремонтують два мости, а один зводять з нуля.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Служба автомобільних доріг в Івано-Франківській області на своїй сторінці у Фейсбуці.

«На виконання Національного проєкту «Велике будівництво» на а/д Р-24 Татарів – Кам’янець-Подільський у поточному році передбачено капітально відремонтувати два та побудувати один міст», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що наразі повним ходом будується міст у селі Стопчатів через річку Лючка. Рух транспорту здійснюється через тимчасовий об’їзний міст.

Ще один об’єкт у Стопчатові – капітальний ремонт 12-метрового арочного мосту. Тут лише розпочали виготовлення проєктно-кошторисної документації.

«Діючий міст не відповідає сучасним вимогам за вантажопідйомністю та габаритом, спостерігається руйнування кам’яної кладки стінки мосту, тріщини, випадання окремих фрагментів кам’яної кладки у зводі арки», - додали в службі.

У селищі Ворохта міст, який звели у 1968 році, демонтують. На цій переправі виявили руйнування кам’яних берегових опор.

«На об’єкті збудували тимчасовий об’їзний міст. За сприятливих умов влаштуємо асфальтобетонне покриття на підходах до мосту та скеруємо ним рух транспорту. Опісля приступимо до демонтажу діючого та будівництва нового мосту довжиною 18,5 м», - уточнили дорожники.

Читайте також: Укравтодор цьогоріч оновить та збудує 387 кілометрів доріг на Дніпропетровщині

Відомо, що регіональна автомобільна дорога Р-24 Татарів – Кам'янець-Подільський проходить територією Івано-Франківської, Тернопільської та Хмельницької областей і є одним із основних транспортних зв'язків у західному регіоні України. Найбільший вантажний і пасажирський потік спостерігається в літній період, що пов'язано із автотуризмом у районі Карпат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-