Укравтодор цьогоріч оновить та збудує 387 кілометрів доріг на Дніпропетровщині

Укравтодор цьогоріч оновить та збудує 387 кілометрів доріг на Дніпропетровщині

Велике будівництво
Укрінформ
Державне агентство автомобільних доріг України (Укравтодор) в рамках президентської програми "Велике будівництво" оновить та збудує 387 кілометрів доріг державного значення у Дніпропетровській області.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба відомства.

Зокрема, у 2021 році Укравтодор добудує трасу Н-31 Дніпро — Царичанка — Кобеляки — Решетилівка. Це дорога першої категорії з чотирма смугами руху. Протяжність у межах Дніпропетровщини — 58,1 км. Наразі вже збудовано 28 км сучасного автошляху.

«Взимку будівельники працювали над зведенням штучних споруд — будівництвом мосту через канал Дніпро — Донбас та дворівневої транспортної розв’язки у Царичанському районі. Істотні зрушення на будівництві мосту через канал очікуємо вже у травні цього року. У цілому ж роботи на всій протяжності маршруту Київ — Дніпро плануємо завершити вже у 2021 році», — зазначив голова Укравтодору Олександр Кубраков.

Також у 2021 році заплановані ремонтні роботи на дорозі М-04 Знам’янка — Луганськ — Ізварине на всій протяжності, яка є частиною «Дороги єдності» М-30 Стрий — Ізварине. Дорога стане швидкісним коридором між західними та східними областями України та найдовшою трасою країни — майже 1400 км. З них 259,3 км пролягають територією Дніпропетровщини.

У 2021 році також буде завершене оновлення доріг Н-11 Дніпро — Миколаїв (через Кривий Ріг) та Н-23 Кропивницький — Кривий Ріг — Запоріжжя (в усіх областях, де вона проходить).

«Минулого року ми вже відновили дорогу Н-23 на ділянці від Кіровоградської області до Кривого Рогу, а цього року плануємо повністю завершити оновлення дороги у всіх областях. Також незабаром розпочнуться активні роботи на низці доріг територіального значення. Це 7 доріг, що з’єднують міста та містечка Дніпропетровщини між собою і мають важливе значення для збільшення внутрішньорегіональної мобільності», — додав Кубраков.

Водночас у 2021 році Укравтодор розпочне будівництво північного обходу міста Дніпро.

Читайте також: Укравтодор розпочав оновлення доріг на Дніпропетровщині

«Наразі ми ведемо перемовини з Міністерством фінансів України про те, щоб розпочати роботи на північному обході Дніпра. Одному з найбільших мегаполісів України вкрай необхідна сучасна обхідна дорога. У рамках "Великого будівництва" у 2020 році ми вже довели, що вміємо швидко та якісно повертати інвестиції та завершувати довгобуди», — розповів координатор президентської програми «Велике будівництво» Кирило Тимошенко.

Як повідомляв Укрінформ, у 2021 році Укравтодор завершить будівництво південного обходу Дніпра. За словами Тимошенка, роботи планують завершити до Дня Незалежності України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-