Україна і Словаччина розпочинають проєкт транскордонної співпраці

Україна і Словаччина розпочинають проєкт транскордонної співпраці

Укрінформ
Україна і Словаччина розпочинають проєкт транскордонного співробітництва для поглиблення взаємодії між органами місцевого самоврядування країн та модернізації управління в українських громадах.

Про це під вступної онлайн-конференції проєкту «Транскордонне співробітництво між Україною та Словаччиною - CBC4US» повідомив посол України в Словацькій Республіці Юрій Мушка, передає кореспондент Укрінформу.

"Проєкт "Транскордонне співробітництво між Україною та Словацькою Республікою" стане черговим кроком нашої плідної співпраці, сприятиме поглибленню взаємодії між місцевими органами самоврядування України та Словаччини, дасть можливість отримати досвід в процесі реформування та модернізації з метою наближення України до європейських стандартів", - сказав він.

Мушка наголосив, що важливою є співпраця саме між територіальними громадами обох країн, в тому числі прикордонними.

Представниця Асоціації міст України Наталія Лазаренко повідомила, що проєкт співпраці включатиме семінари, конференції, круглі столи, публікацію матеріалів або посібників та інші заходи, присвячені співпраці між словацькими та українськими органами місцевого самоврядування.

Організатори конференції повідомили, що проєкт «Транскордонне співробітництво між Україною та Словаччиною - CBC4US» фінансується в рамках Програми Фінансового механізму Європейської економічної зони. Цей проєкт отримує гранти від Ісландії, Ліхтенштейну та Норвегії через EEA Grants, співфінансується з державного бюджету Словацької Республіки. Проєкт впроваджують Асоціація міст України (АМУ), Асоціація міст та громад Словаччини (ZMOS), Норвезька асоціація місцевих та регіональних влад (KS) та Словацько-європейське культурне товариство «Feman».

Читайте також: Кабмін схвалив угоду зі Словаччиною для відновлення роботи аеропорту в Ужгороді

Мета проєкту - сприяння громадам України у використанні досвіду у сфері модернізації місцевого самоврядування, реалізації права на належне управління, принципів корпоративної соціальної відповідальності та прозорої діяльності в органах місцевого самоврядування, вивченні переваг та недоліків застосування певних практик. Проєкт поширюватиме кращі практики Словаччини, країн V4 та Норвегії в сферах діяльності органів місцевого самоврядування з акцентом на інноваційні та смарт-рішення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-