У Запоріжжі двом лікарям повідомили про підозру через смерть дитини

У Запоріжжі двом лікарям повідомили про підозру через смерть дитини

Укрінформ
У Запоріжжі двом лікарям повідомлено про підозру за фактом неналежного виконання професійних обов’язків, унаслідок чого померла дитина.

Про це повідомили в Запорізькій обласній прокуратурі, передає Укрінформ.

В прокуратурі заявили, що лікарям інкримінують ч. 2 ст. 140 Кримінального кодексу України.

За даними слідства, у квітні 2018 році дев’ятимісячного малюка каретою швидкої медичної допомоги було доставлено до медичного закладу. Внаслідок невчасно та неправильно поставленого лікарями діагнозу хлопчик через добу помер у приміщенні лікарні.

У матеріалах судової справи зазначається, що дитина померла на початку квітня 2018 року в Запорізькій інфекційній лікарні. В ході досудового розслідування проведено ряд слідчих дій, допитані батьки померлої дитини, педіатр, анестезіолог, інфекціоніст, медична сестра. Також було проведено засідання клініко-експертної комісії Департаменту охорони здоров`я ЗОДА.

Згідно з висновком судово-медичної експертизи від 12 квітня 2018 року, “смерть настала від гострої респіраторної (найбільш ймовірніше вірусної етіології) інфекції, яка виразилася гострим трахеїтом та інфекційно-токсичним міокардітом у поєднанні з лакунарним тонзилітом, фарингітом бактеріально-грибкової етіології стоматитом”.

Читайте також: Стрілянина у потязі: офіцерів Держспецзв’язку звільнили з посад

В березні 2021 року рішенням судді Орджонікідзевського районного суду Запоріжжя було продовжено строк досудового розслідування до 10 серпня 2021 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-