Харків з 10 квітня посилює карантин: що зміниться

Харків з 10 квітня посилює карантин: що зміниться

Укрінформ
У Харкові з 10 квітня запровадять карантинні обмеженя.

Про це повідомив секретар Харківської міської ради Ігор Терехов на Телеграм-каналі, передає Укрінформ.

«У Києві та низці областей країни - жорсткий локдаун, з обмеженнями роботи транспорту, закриттям дитячих садків, середніх і вищих навчальних закладів та фактичною забороною на роботу малого і середнього бізнесу. Харківська область впритул підійшла до «червоної» зони», - заявив Терехов.

За його словами, він хоче «вберегти харків'ян». «Тому з найближчої суботи (10 квітня) всі ресторани, бари і кафе, непродовольчі магазини, салони краси, спортивні заклади і заклади культурної сфери міста, включаючи кінотеатри, працюватимуть до восьмої години вечора. На продовольчих і непродовольчих ринках ми посилимо контроль за дотриманням маскового режиму і соціальної дистанції», - наголосив секретар міськради.

Читайте також: Харківщина теж може потрапити до «червоної» зони - Ляшко

Водночас він підкреслив, що громадський транспорт працюватиме в поточному режимі з карантинними обмеженнями.

«Дитячі садки, а також початкова школа (1-4 класи) будуть працювати в теперішньому режимі. Інші класи - на дистанційному навчанні», - поінформував Терехов.

Він закликав харків'ян з розумінням поставитися до «тимчасових, але необхідних» обмежень, та нагадав про необхідність дотримання санітарних норм.

Як повідомляв Укрінформ, Харківська область станом на 7 квітня залишається в помаранчевій зоні за рівнем поширення COVID-19, однак другий день поспіль перевищує головні індикативні показники, встановлені МОЗ.

Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 7 квітня ухвалила рішення про встановлення червоного рівня епідемічної небезпеки на території Запорізької та Хмельницької областей з 00 годин 00 хвилин 9 квітня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-