Запорізька область може потрапити до «червоної» зони вже сьогодні

Запорізька область може потрапити до «червоної» зони вже сьогодні

Укрінформ
Запорізька область може потрапити до червоного рівня епідемічної небезпеки вже сьогодні.

Про це під час брифінгу заявив міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ситуація складна. Зранку мав розмову з головним санітарним лікарем України - за інформацією від Міністерства охорони здоров’я, показники вже такі, які будуть вести до введення червоної зони на рівні області. Сьогодні планується засідання державної комісії з ТЕБ та НС, яке буде присвячено саме цьому питанню”, - сказав Чернишов.

Читайте також: Україна на карантині: іноземцям буде необхідний ПЛР-тест або самоізоляція

Під його головуванням в Запорізькій ОДА відбулась нарада, на якій були обговорені питання протидії коронавірусу та реалізації програми Президента “Велике будівництво”.

“Ми обговорили необхідність зміцнення потужності медичної системи в Запорізькій області - це додаткові місця в лікарнях, це місця, забезпечені децентралізованою подачею кисню. Це потужність проведення щоденно тестувань. Це пришвидшення та збільшення кількості щеплень, яке відбувається та розпочато у Запорізькій області”, - додав міністр.

За даними лабораторного центру МОЗ, за останню добу в області зареєстровано 730 нових випадків захворювання на COVID-19. Всього в регіоні зареєстровано 82487 лабораторно підтверджених випадків.

Читайте також: Україна виходить на «плато» третьої хвилі коронавірусу - Академія наук

Щодо вакцинації, то протягом останньої доби щеплено 870 осіб. Працювали 5 мобільних бригад та 42 стаціонарних пункти щеплення. Всього з початку вакцинальної кампанії станом на ранок 7 квітня охоплено першим щепленням 11507 осіб. Запорізька область на 4 місці серед регіонів за кількістю щеплень.

Як повідомляв Укрінформ, міністр розвитку громад та територій України перебуває у Запорізькій області із дводенною робочою поїздкою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-