Поліція перевіряє дотримання карантину в поїздах та на вокзалах

Поліція перевіряє дотримання карантину в поїздах та на вокзалах

Укрінформ
У перший день посиленого карантину в Києві представники АТ "Укрзалізниця" спільно з Національною поліцією провели спеціальні рейди, щоб перевірити дотримання пасажирами карантинних вимог на вокзалах та в поїздах. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба компанії.

Зазначається, що під час рейдів було проінспектовано поїзди №142 Бахмут-Львів, Інтерсіті+ №724 Київ-Харків, а також експрес №831 Бориспіль-Київ. Правоохоронці обмежилися складанням лише одного протоколу про адміністративне порушення для пасажира на вокзалі, який відмовлявся від носіння маски, але попередили понад 20 пасажирів у вагонах, маски яких були вдягнені неправильно.

Укрзалізниця зауважує, що контроль за дотриманням маскового режиму буде посилено, як і інформування пасажирів про небезпеку Covid-19 на табло та екранах вокзалів, аудіо сповіщеннями та масштабною кампанією у вагонах.

«У столиці посилюються карантинні обмеження, але залізниця як частина критичної інфраструктури країни продовжує працювати, щоб усі, кому це абсолютно необхідно, могли безпечно доїхати до пункту призначення. При цьому наша толерантність до порушення карантинних норм у потягах – нульова. Якщо ви бачите такі порушення, без зволікань звертайтесь на гарячу лінію 0-800-50-3222. Ми здатні уникнути повної зупинки залізничного руху тільки зробивши потяги зразковою територією безпеки», – розповів в.о. члена правління, керівник пасажирського напрямку Укрзалізниці Олександр Перцовський.

Читайте також: Зеленський підписав закон про «карантинні» 8 тисяч

У компанії планують продовжити практику перевірочних рейдів поїздами та електричками із залученням Нацполіції та звертаються до пасажирів із закликом не нехтувати правилами безпечних подорожей під час карантину.

Як повідомляв Укрінформ, з 5 квітня у Києві закриті всі школи і дитсадки; весь громадський транспорт, як наземний, так і метро, працює за спеціальними перепустками; керівники установ, підприємств мають відправити співробітників на дистанційну роботу або, кому можливо, надати відпустки; заклади громадського харчування зможуть працювати тільки на виніс чи доставку.

Поліція посилила контроль за дотриманням громадянами правил карантину.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-