У Львові пікетували СБУ — вимагали заборонити бізнес Козака і Медведчука

У Львові пікетували СБУ — вимагали заборонити бізнес Козака і Медведчука

Фото
Укрінформ
Представники Львівського осередку партії «Національний Кopпyс» пікетували управління СБУ у Львівській області в рамках кампанії проти колаборантів на Галичині.

Як передає Укрінформ, про це повідомив начальник штабу Львівського осередку "Національного Корпусу" Богдан Бордун у Фейсбуці,

«Ми вимагали оперативних дій щодо спонсорів тероризму Тараса Козака, Віктора Медведчука та їхнього кривавого бізнесу на Галичині і в Україні загалом. Адже під час війни безперешкодна діяльність колаборантів - неприпустима. Попри це, влада й органи безпеки своєю бездіяльністю толерують ворога», - наголосив Бордун.

У Львові пікетували СБУ з вимогою заборонити бізнес Козака і Медведчука / Фото: Facebook/Богдан Бордун

Під час заходу націоналісти передали працівникам установи звернення з вимогами щодо боротьби проти проросійських сил.

Активісти вимагають від СБУ прискорити розслідування злочинних дій власників підприємства "Керамбуд" при експлуатації надр Львівщини і з’ясувати, чи на законних підставах компанія одержала в користування Великопільське піщане родовище. Також - перевірити усі підприємства, пов'язані з Козаком і Медведчуком, яких РНБО вважає причетними до спонсорування тероризму, на предмет причетності до фінансування антиукраїнської діяльності та незаконних схем збагачення. А головне, - вжити заходів для притягнення до відповідальності Медведчука та Козака, які становлять загрозу національній безпеці.

Читайте також: США підтримують санкції проти Медведчука, ексвласників ПриватБанку та інвестора «Мотор Січі»

Як повідомлялося, «Нацioнальний Koрпус» Львівщини з лютого проводить кампанію проти колаборантів у Львові й області. В межах кампанії активісти блокують підприємства, власників яких вважають спонсорами тероризму. Подібні акції також пройшли під стінами Львівської міської ради, облдержадміністрації та облради.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський 2 лютого ввів у дію рішення РНБО про введення санкцій проти телеканалів NewsOne, ZIK та "112 Україна", а також їхнього власника - народного депутата від ОПЗЖ Тараса Козака. Санкції, серед іншого, передбачають анулювання ліцензії цих телеканалів.

19 лютого Рада національної безпеки і оборони ухвалила рішення про застосування санкцій до восьми фізичних осіб та 19 юридичних, серед яких є і Віктор Медведчук.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-