У COVID-корпусі Харківської лікарні встановили п'ятитонну кисневу бочку

У COVID-корпусі Харківської лікарні встановили п'ятитонну кисневу бочку

Фото
Укрінформ
В офтальмологічному корпусі Харківської обласної клінічної лікарні, перепрофільованому для прийому хворих на COVID-19, встановили окрему 5-тонну кисневу бочку та проклали нові траси, що дозволить забезпечити потоковим киснем усі наявні ліжка.

Про це повідомляє пресслужба Харківської облдержадміністрації, передає Укрінформ.

Відділення розраховане на понад 200 ліжок. За словами генерального директора лікарні Володимира Яроша, введення в експлуатацію бочки значно полегшить ситуацію з киснем, оскільки наразі пацієнти з COVID-19 отримують кисень з центральної бочки, яка забезпечує дев’ятиповерховий корпус з реанімаційними, операційними та іншими відділеннями. Нова ж бочка буде працювати виключно на ковідне відділення.

У COVID-корпусі Харківської обласної лікарні встановили окрему кисневу бочку / Фото: Харківська ОДА

«Наразі ведеться перевірка експлуатаційних якостей. По корпусу провели новий потужний кисневий провід, що заходить у корпус, і там іде розведення на перший, другий та третій поверхи», - розповів Ярош.

Він додав, що на третьому поверсі ще відбуваються ремонтні роботи, які підрядник днями пообіцяв прискорити.

Читайте також: Показник госпіталізацій COVID-хворих перевищений у Києві та 20 регіонах

Як писав Укрінформ, перепрофільований корпус обласної клінічної лікарні почав приймати хворих на коронавірус 21 грудня 2020 року. На час відкриття, відділення мало 57 кисневих точок (з них 10 - у реанімації) на другому поверсі і було розраховане на 60 хворих, поступово ліжковий фонд збільшували.

За минулу добу в області діагноз COVID-19 підтверджено у 906 осіб. Усього по області зареєстровано 103804 лабораторно підтверджені випадки СOVID-19, з них 84783 хворих одужало, 1962 – померло (в тому числі 22 летальні випадки від коронавірусної інфекції підтверджено за останню добу – це найбільший показник з початку пандемії).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-