У Запоріжжі «замінували» мерію - вимагали заборонити партії Шарія та ОПЗЖ

У Запоріжжі «замінували» мерію - вимагали заборонити партії Шарія та ОПЗЖ

Укрінформ
У Запоріжжі під час засідання сесії надійшла заява про замінування мерії. “Мінери” вимагають прийняти петиції про заборону партій Шарія та ОПЗЖ.

Про це на сесії повідомив міський голова Запоріжжя Володимир Буряк, передає кореспондент Укрінформу.

“Шановні депутати, надійшло повідомлення про те, що будівля замінована. Вимога - проголосувати петиції про заборону функціонування партій ОПЗЖ та партії Шарія. Оголошую перерву на невизначений час. Всіх депутатів прошу евакуюватись”, - сказав мер.

Про відновлення сесії головам фракцій, за словами мера, повідомлять додатково.

Депутати зазначили, що мерію “мінують” вперше. На місце приїхали працівники ДСНС, вибухотехніки, кінологи.

Читайте також: Заборона «Партії Шарія»: ОАСК відкрив провадження за позовом Мін’юсту

Як раніше повідомлялося, за годину до сесії під стінами мерії пройшов мітинг “Ні колаборантам”, організований активістами “Національного корпусу”. Вони вимагають від міської ради звернутися до Верховної Ради, Президента, Кабінету Міністрів України із закликом якнайшвидше розглянути та прийняти законопроєкти по колабораціонізму.

В запорізькому осередку “Національного корпусу” в коментарі Укрінформу заявили, що мітинг жодним чином не стосувався петиції, яка раніше була зареєстрована на сайті мерії.

“Петицію про заборону діяльності партій ми сьогодні навіть не обговорювали. Головне - це прийняття законів про колабораціонізм і саме з цим зверненням ми вийшли до міської ради. Ми найбільше зацікавлені в тому, щоби сесія відбулась”, - прокоментував ветеран АТО Михайло Пирог.

Наразі у Верховній Раді зареєстровані два відповідні законопроєкти № 5143 і № 5144, ініціаторами та авторами яких стали ветерани АТО / ООС. Подібні звернення від імені територіальних громад вже прийняли в Черкасах, Миколаєві, Херсоні, Львові та Рівному.

Фото: 061.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-