У Чернівцях виписали 100-річну бабусю, яка вилікувалась від коронавірусу

У Чернівцях виписали 100-річну бабусю, яка вилікувалась від коронавірусу

Фото
Укрінформ
У Чернівцях з міської лікарні №1 виписали 100-річну пацієнтку, яка вилікувалася від коронавірусу. У жінки була пневмонія, вона тривалий час перебувала на дотації кисню.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомила старша лікарка медзакладу Олена Крапивіна.

Медики зазначають, що у родині їхньої пацієнтки Марії Тихонівни на початку весни на COVID захворіли члени її родини. Два тижні тому 100-річну жінку госпіталізували у міську лікарню №1.

"Вона поступила у стані середньої тяжкості, із 30% ураженням легень. Потім стало гірше. Кілька днів перебувала на кисневій дотації. А далі стан покращився, і досить швидко її організм впорався з недугою", - розповіла Крапивіна.

У жінки були супутні хвороби, втім у такому віці, за словами медиків, це не дивно.

"Ми самі цілим колективом організували свято і квіти для Марії Тихонівни. Така подія рідкісна. Ми дуже за неї втішені, та й вона сама дуже радісно сприйняла день виписки", - додала лікарка.

Читайте також: Від Covid-19 вилікувався 100-річний чоловік - з Альцгеймером та серцевою недостатністю

УЗД легень показала позитивну динаміку на одужання. Зараз у жінки ПЛР-тест негативний. Відомо, що пацієнтка колись сама працювала у цій лікарні медсестрою. Вона розповідала медикам, що цей візит на лікарняне ліжко у неї вперше у житті.

Читайте також: У світі одужали від коронавірусу понад 93,8 мільйона осіб

Як повідомляв Укрінформ, станом на 30 березня у Чернівецькій області зафіксували 69 633 випадки інфікування COVID-19. Із них 49 551 пацієнт одужав, 1 348 людей померли.

В Україні станом на 30 березня лабораторно підтвердили 1 662 942 випадки COVID-19, із них за добу - 10 533.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-