У Франківську медики прооперували немовля з патологією шлунку та COVID-пневмонією

У Франківську медики прооперували немовля з патологією шлунку та COVID-пневмонією

Фото
Укрінформ
В Івано-Франківську медики успішно провели операцію 1,5-місячній дитині з патологією шлунку та пневмонією, викликаною COVID-19.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це повідомляє Генеральний директор Івано-Франківської обласної дитячої клінічної лікарні Тарас Мельник на своїй сторінці у Фейсбуці.

«Поступила дитина віком 1,5 місяці з важкою інтоксикацією, задишкою та постійною блювотою. Після проведення обстежень у дитини діагностовано поєднану патологію - коронавірусну інфекцію, ускладнену запаленням легень, та пілоростеноз (патологія шлунка, при якій фізіологічне харчування є неможливим). Після ретельної передопераційної підготовки та мінімізації всіх ризиків дитині було проведено хірургічне втручання. Професіоналізм та кропітка командна робота медичного персоналу, незважаючи на всі труднощі, увінчалися успіхом: на даний момент стан дитини зі значним покращенням», - поінформував Мельник.

Він зауважив, що у такому віці навіть одне з цих захворювань є загрозливим для життя.

Після операції немовля перевели на штучну вентиляцію легень та внутрішньовенне харчування протягом трьох днів. Наразі немовля перевели з реанімаційного відділення на лікування та реабілітацію.

Читайте також: ДСНС закликає врятувати життя дочці рятувальника з рідкісною хворобою

Як повідомляв Укрінформ, в Україні станом на 29 березня лабораторно підтверджено 1 652 409 випадків COVID-19, з них за добу – 8 346.

Фото: facebook.com/taras.melnyk.796

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-