У Херсоні - спалах коронавірусу в обласній клінічній лікарні

У Херсоні - спалах коронавірусу в обласній клінічній лікарні

Укрінформ
У Херсоні зафіксували спалах COVID-19 в обласній клінічній лікарні.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив директор Департаменту здоров'я Херсонської облдержадміністрації Віктор Короленко.

«Так, це правда, 53 особи (інфіковані COVID-19 – ред.), половина з них лікарі. Ми вивезли хворих з кількох відділень», - сказав Короленко.

Хворих приймають «чисті» відділення двох міських лікарень – лікарня імені Тропіних та імені Лучанського.

Як зазначив Короленко, відбудеться службове розслідування. За його словами, протягом тижня у лікарні будуть проводити обстеження та профілактичні заходи. Повністю закрити лікарню не можуть, адже вона вузькопрофільна, і є відділення, яких немає в області більше ніде – наприклад, нейрохірургія, кардіохірургія, опікове.

Як прокоментував агентству заступник голови ОДА Вадим Чабан, керівництво лікарні досі не надало екстреного повідомлення про нещасні випадки у Держпрацю, головному державному санітарному лікарю Херсонщини – «наче це не у них». Як він пояснив, є відповідна урядова постанова, яка роз’яснює, як керівництво лікарні повинно реагувати у випадку виробничого травматизму (зокрема, це й захворювання працівників на COVID-19).

Читайте також: Понад 60% українців підтримують введення локдауну в разі COVID-спалаху

«У взаємодію з іншими органами вони (керівництво обласної клінічної лікарні - ред.) не вступили, це викликає велике запитання. Тому на сьогоднішньому засіданні робочої групи медичного штабу по COVID-19 прийнято рішення, що головний державний санітарний лікар Херсонщини офіційно надасть інформацію власнику лікарні – обласній раді, керівництву ОДА та у головне управління Держпраці в області для того, щоб це управління включилося у процес розслідування», - зазначив Чабан.

Читайте також: Херсонщина хоче вакцинувати працівників курортів і запровадити швидкі тести для туристів

Наразі в області 24 037 лабораторно підтверджених випадків захворювання на коронавірус. З них: 21 045 людей побороли недуг; 2 266 людей інфіковані COVID-19; 726 людей померли.

В Україні станом на 29 березня лабораторно підтверджено 1 652 409 випадків COVID-19, з них за добу – 8 346.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-