СБУ спіймала на хабарях посадовців «Львівгазу»

СБУ спіймала на хабарях посадовців «Львівгазу»

Фото
Укрінформ
Служба безпеки України викрила масштабний корупційний механізм зловживання посадовців АТ «Львівгаз»: ті вимагали хабарі з підприємців та місцевих мешканців.

Про це повідомляє у Фейсбуці пресслужба обласного управління СБУ Львівщини, передає Укрінформ.

"За даними досудового слідства встановлено, що спеціалісти товариства організували схему вимагання хабарів з місцевих підприємців та населення. За чималу суму винагороди зловмисники «гарантували» не вживати заходів реагування щодо штучно виявлених фактів порушень під час експлуатації газового обладнання та несанкціонованого втручання у розподільчу мережу", - йдеться у повідомленні.

За попередньою інформацію, свій бізнес ділки планували поширити на більшість населення регіону. Це могло спричинити зростання соціальної напруги серед місцевих мешканців.

Читайте також: У Миколаєві працівник ОДА тікав від поліції і пропонував хабар

У службі поінформували, що правоохоронці затримали одного з учасників схеми згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України під час отримання хабара в сумі 130 тис. грн. Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру.

Розпочато кримінальне провадження за ч. 4 ст. 368-3 (підкуп службової особи юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми) Кримінального кодексу України.

Встановлюється причетність керівників усіх ланок АТ «Львівгаз» до протиправної діяльності. Перевіряється причетність інших посадовців до функціонування корупційної схеми. Тривають слідчі дії.

Спецоперацію з викриття зловмисника проводили оперативники УСБУ під процесуальним керівництвом Львівської обласної прокуратури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-