Закарпатські громади ознайомилися з основами проєктного менеджменту

Закарпатські громади ознайомилися з основами проєктного менеджменту

Децентралізація
Укрінформ
Програма «U-LEAD з Європою» провела онлайн-семінар для представників громад Закарпаття щодо основ проєктного менеджменту.

Про це йдеться у пресрелізі Закарпатського регіонального офісу Програми «U-LEAD з Європою», який є у розпорядженні Укрінформу.

«Що таке проєкт, які існують типи проєктів, де узяти фінансування для їх реалізації - ці та інші теми обговорювали під час онлайн-семінару, організованого Закарпатським регіональним офісом Програми «U-LEAD з Європою. Захід був присвячений основам проєктного менеджменту для представників закарпатських громад», - зазначається у повідомленні.

Учасниками заходу стали голови та заступники голів громад з питань розвитку, депутати місцевих рад, представники відповідних служб та структурних підрозділів виконавчих органів громади, відповідальних за підготовку та реалізацію проєктів розвитку, представники громадських організацій Закарпатської області.

«Захід відбувся, аби розширити та поглибити знання учасників семінару щодо процесів і методів управління проєктним циклом, донести до них інформацію щодо мотивації і вимог донорів проєктів та їхніх підходів до оцінювання проєктних пропозицій, допомогти опанувати навички практичного застосування методів, технік та інструментарію управління проєктним циклом задля кращої підготовки проєктних пропозицій», - додають у Закарпатському регіональному офісі.

Керівник Закарпатського регіонального офісу Програми «U-LEAD з Європою» Микола Сюсько під час семінару розповів, що проєкт - це логічно та хронологічно узгоджений комплекс скоординованих дій, реалізація яких приводить до досягнення певної мети у встановлений термін із залученням певних людських, матеріальних та фінансових ресурсів.

Читайте також: «U-LEAD з Європою» провела семінари щодо оновлення ставок податків

Сюсько підкреслив, що під час роботи над проєктом важливо подумати про соціально-економічний ефект від нього, чіткий алгоритм, довгостроковий вплив та сталість результатів, не забувати, що розвиток - це завжди про людей.

Особливу увагу він звернув на термінологію у різних проєктах та підпорядкованість рівнів планування, зокрема, стратегію, програми та проєкти.

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає потребам громадян і розширює можливості громад.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-