«U-LEAD з Європою» провела семінари щодо оновлення ставок податків

«U-LEAD з Європою» провела семінари щодо оновлення ставок податків

Децентралізація
Укрінформ
Програма «U-LEAD з Європою» провела семінари для громад Дніпропетровщини та Запоріжжя щодо оновлення ставок податків і зборів після об'єднання.

Про це повідомляється у пресрелізі Програми «U-LEAD з Європою», який є у розпорядженні Укрінформу.

«Фінансисти й управлінці територіальних громад двох областей, Дніпропетровської і Запорізької, 16-17 березня пройшли інтенсивне навчання у рамках онлайн-семінарів, які організували регіональні офіси Програми «U-LEAD з Європою», - йдеться у повідомленні.

Керівниця Дніпропетровського регіонального офісу Олена Тертишна зауважила, що після завершення формування територіальних громад виникла необхідність оновлення ставок податків і зборів. «Після завершення формування територіальних громад, що відбулося остаточно 2020 року, тепер важливо розібратися з тим, як бути, коли, наприклад, у центральній садибі встановлені одні ставки, а на тих територіях, які приєдналися, - інші, затверджені ще до об’єднання громад», - зауважила вона.

За словами Тертишної, під час семінарів радники з питань муніципальних фінансів та управління Програми «U-LEAD з Європою» Андрій Мужевський і Світлана Сельдіна розповіли, як дотриматися всіх законодавчих вимог під час процесу встановлення місцевих податків та зборів, особливо щодо здійснення регуляторних процедур.

Читайте також: На Сумщині 73% ЦНАПів утворені у територіальних громадах

Під час заходу радники окремо проаналізували ситуацію з висвітленням регуляторної діяльності на офіційних сайтах громад і порадили створити спеціальну вкладку на вебресурсах з проєктами, повідомленнями про їх обговорення, текстами рішень тощо. «При встановленні місцевих податків та зборів важливо ще й дотримуватися балансу інтересів - місцевого бюджету, який наповнюється з цих джерел, і тих, хто сплачує ці податки і збори та проживає в громаді. Це непросто, але хороший результат буде лише тоді, коли цей баланс вдасться налагодити», - порадила керівниця Запорізького регіонального офісу Програми «U-LEAD з Європою» Тетяна Бордюг.

Семінари складалися з трьох основних інформаційних блоків: вимоги законодавства щодо встановлення місцевих податків та зборів; процес встановлення місцевих податків та зборів; особливості проведення регуляторних процедур.

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає потребам громадян та розширює можливості громад.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-