На Сумщині 73%  ЦНАПів утворені у територіальних громадах

На Сумщині 73% ЦНАПів утворені у територіальних громадах

Децентралізація
Укрінформ
Частка центрів надання адміністративних послуг (ЦНАП), утворених ОМС Сумської області, від загальної їх чисельності по області складає 73%.

Про це повідомила керівник Сумського регіонального офісу Програми «U-LEAD з Європою» Марина Лобова, передає кореспондент Укрінформу.

«Говорячи про розвиток мережі ЦНАПів, варто зазначити, що їх загальна кількість у Сумській області 37. Це середній показник по Україні. Натомість наша область у лідерах за показником утворених ЦНАПів саме у територіальних громадах - маємо показник у 73% поряд з 59% (середній по Україні)», - сказала Лобова.

За її словами, до бюджетів громад області за 2020 рік надійшло 4,2 млрд грн власних доходів, що порівняно з 2019 роком більше на 284 млн грн, або на 7%. Водночас за підсумками 2019 року приріст доходів щодо попереднього року становив 18%.

Однією з причин зменшення темпів приросту доходів є карантинні заходи, запроваджені у 2020 році у зв’язку з пандемією коронавірусу, зауважила керівник Сумського регіонального офісу. За її оцінкою, в цілому громади торік недоотримали близько 59 млн грн.

Читайте також: На створення і підтримку ЦНАПів у громадах передбачено понад 200 мільйонів

«Найбільший спад темпів приросту спостерігався по Чернеччинській ТГ (–6,3%) та Комишанській ТГ (–4,1%). А лідерами серед ТГ щодо зростання доходів є Андріяшівська ТГ (+30,1%) та Буринська ТГ (+26,9%)», - додала Лобова.

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає потребам громадян та розширює можливості громад.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-