Лікарня Ніжина переповнена COVID-хворими

Лікарня Ніжина переповнена COVID-хворими

Укрінформ
Ніжинська центральна міська лікарня переповнена хворими, які потребують стаціонарного лікування, - ліжка для них ставлять вже в службових приміщеннях

Про це у Фейсбуці повідомив Ніжинський міський голова Олександр Кодола, передає Укрінформ.

"Генеральний директор КНП "Ніжинська центральна міська лікарня ім. М. Галицького" повідомив, що лікарня переповнена: на 240 ліжках перебуває 275 пацієнтів. Всі напрямки, включаючи ковідний, - переповнені. Використовуються службові кімнати для розміщення ліжок, також збільшується кількість ліжок в палатах", - ідеться у пості.

За словами Кодоли, в місті зросла, зокрема, кількість хворих на ГРВІ та COVID-19, останніх побільшало у 2,5 раза. Відтак, розглядатимуться питання додаткового забезпечення киснем та розширення ліжкового фонду за рахунок онкологічного відділення.

Як пояснив гендиректор лікарні Олександр Костирко, за останні два тижні в місті майже втричі побільшало людей, які звертаються по медичну допомогу. Це хворі не тільки на COVID-19 чи ГРВІ, а на судинні розлади - з цереброваскулярною хворобою та серцево-судинною патологією. Якщо на попередньому тижні було госпіталізовано 15-20 таких пацієнтів, то на останньому звітному - 60-65. "Ковідні" ліжка, яких у закладі 130, теж заповнені.

За словами Костирка, через перевантаженість лікарні в деяких відділеннях розміщують навіть різнопрофільних пацієнтів. Це тому, що нових хворих кладуть туди, де є вільні місця. Задля збільшення ліжкового фонду в лікарні залучили додаткову будівлю. Там, зокрема, прийматимуть хворих із підозрою на коронавірус.

Читайте також: Степанов розповів, як за тиждень змінилася динаміка захворюваності на COVID-19

Як повідомлялося, в Україні за минулу добу, 22 березня, зареєстрували 11 476 нових випадків COVID-19, госпіталізовані 2 519 осіб, померли 333 людини.

За весь час пандемії в Україні захворіло – 1 565 732 особи; одужало – 1 268 886 осіб; летальних випадків – 30 431. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-