На Вінниччині 20 громад відремонтують місцеві дороги

На Вінниччині 20 громад відремонтують місцеві дороги

Велике будівництво
Укрінформ
На Вінниччині у поточному році 20 громад за співфінансування з Державного дорожнього фонду відремонтують місцеві дороги в межах Національної програми «Велике будівництво».

Про це у Фейсбуці повідомив голова Вінницької ОДА Сергій Борзов, передає Укрінформ.

«Брак коштів у Державному дорожньому фонді не дає можливості одночасно відновити мережу автомобільних доріг. Мова, зокрема, про ті, які знаходяться в аварійному стані та пролягають поряд або через територію села (селища). 13,44% надходжень від акцизного податку на пальне сьогодні зараховують у бюджет громад - це саме ті кошти, які громади можуть та повинні залучати до відновлення автомобільних шляхів. У квітні «Автомобільні дороги України» розпочне проводити комплекс робіт з експлуатаційного утримання та поточного дрібного ремонту першочергово на дорогах загального користування місцевого значення тих територіальних громад, які уклали Договір про виділення коштів», - повідомив Борзов.

За його словами, такі договори на Вінниччині вже підписали 20 із 63 громад. Вони цьогоріч спрямують на ремонт місцевих доріг на умовах співфінансування з Державного дорожнього фонду 21,21 млн грн. ДП «Служба місцевих автомобільних доріг у Вінницькій області» також бере на себе зобов’язання щодо виділення коштів в сумах не менше, чим виділено територіальними громадами на відновлення місцевих доріг.

Читайте також: Зведення мосту через Хаджибейський лиман завершать до травня - фото

У 2020 році Служба місцевих автомобільних доріг у Вінницькій області ліквідувала вибоїни та ямковість на 358 дорогах області загальною протяжністю 3240 км. Роботи виконані за рахунок коштів Державного дорожнього фонду – 370,0 млн грн та додатково залучених коштів місцевих бюджетів – 19,2 млн грн. Торік підприємство уклало 67 договорів з органами місцевого самоврядування.

У поточному році на зазначені потреби з коштів Державного дорожнього фонду виділено лише 162,5 млн грн, що становить 44% фінансування від минулорічних обсягів.

Національний проєкт «Велике будівництво» був ініційований Президентом Володимиром Зеленським і стартував у березні 2020 року. Мета проєкту - побудувати необхідні об’єкти інфраструктури по всій Україні. У 2020 році в рамках програми в країні було збудовано 114 шкіл, 100 дитсадків та 101 спортивний об’єкт, оновлено 3900 км доріг державного значення. На Вінниччині у 2020 році відремонтували 60,7 км міжнародних доріг державного значення за 1,93 млрд грн.

В Україні у 2021 році буде побудовано та відновлено 4500 км доріг державного значення та 2000 км місцевих доріг.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-