У місті - супутнику ХАЕС монтують кисневу станцію

У місті - супутнику ХАЕС монтують кисневу станцію

Укрінформ
У медично-санітарній частині Нетішина - міста-супутника Хмельницької АЕС монтують кисне-генеруючу станцію.

Планується, що запрацює вона вже у квітні, повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу Нетішинської міської ради.

"Минулого тижня ТОВ «Зелко Груп» було доставлено в КНП НМР «СМСЧ м.Нетішин» обладнання для кисневої станції, вартість якого становить 1 мільйон 330 тисяч гривень. Киснево-генеруюча станція буде виробляти газоподібний кисень і в автоматичному режимі, централізовано подавати в стаціонар та інфекційне відділення. Потужність станції становить 60 балонів за добу. Наразі ведуться монтажні роботи", - йдеться у повідомленні.

Міський голова Нетішина Олександр Супрунюк поінформував у Фейсбуці, що у монтажі кисневої станції допомагають працівники атомної електростанції. Крім того, за його словами, також на умовах благодійності підприємством Атоммонтажсервіс буде змонтований навіс для зберігання кисневих балонів .

Читайте також: На Херсонщині розпочали другий етап вакцинації та посилюють роботу COVID-патрулів

При цьому Супрунюк наголосив, що кількість хворих на коронавірус у місті за тиждень зросла удвічі - було виявлено 97 нових випадків.

"21 знаходиться в стаціонарі, з них 3 чоловіки поступило з Шепетівки, де лікарні переповнені. 10 чоловік потребують кисневої терапії, 1 на ШВЛі", - написав мер Нетішина.

Раніше пресслужба ХАЕС повідомила, що кількість працівників електростанції, які від початку епідемії захворіли на коронавірус, склала 701. Наразі на лікуванні з приводу COVID-19 перебуває 44 особи. Одужали 654 людини, троє померли.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-