У Харкові на благодійному марафоні зібрали кошти на ремонт центру для «дітей сонця»

У Харкові на благодійному марафоні зібрали кошти на ремонт центру для «дітей сонця»

Фото
Укрінформ
Кошти на ремонт центру для дітей із хромосомними особливостями зібрали на благодійному марафоні, що відбувся 21 березня у готелі «Kharkiv Palace» у центрі Харкова.

Про це повідомляє прес-служба Харківської міської ради, передає Укрінформ.

«У рамках марафону пройшов концерт, на якому виступили запрошені артисти і «сонячні діти». Також проведено аукціон. Всі бажаючі могли придбати картини українських художників або передати кошти Харківській благодійній організації, яка об’єднає батьків дітей з хромосомними особливостями і лікарів-генетиків», - йдеться у повідомленні.

За словами організаторки заходу, президентки Харківської благодійної організації батьків дітей із синдромом Дауна Ірини Шевченко, такий марафон проводиться вп'яте.

«Мета заходу цього року - підтримати сімей з «сонячними дітьми» і зібрати кошти на ремонт центру, де вони зможуть розвиватися і соціалізуватися. Торік міська влада виділила для центру приміщення в довгострокову оренду, але воно потребувало ремонту. Силами батьків там багато що зробили, але зараз потрібна допомога фахівців і гроші на матеріали. Потрібно обладнати приміщення, відремонтувати фасад і встановити пандус, тому кошти, зібрані сьогодні, підуть виключно на створення нашого затишного будинку», - пояснила Шевченко.

За її словами, центр буде розташований по вулиці 23 Серпня (ред. - біля метро «Вулиця 23 Серпня»): «В ньому, зокрема, планується проводити різноманітні майстер-класи для дітей і навчальні зустрічі з батьками. У всіх перемогах «сонячних дітей» - великий вклад їхніх батьків. Це безумовна любов, яку ми даємо своїм дітям, і вона допомагає їм розвиватися».

За 12 років роботи благодійна організація об'єднала понад 200 сімей. Її представники співпрацюють з Департаментом соціальної політики та беруть участь у міському конкурсі соціальних ініціатив, завдяки чому раніше реалізовано проєкт із навчання дітей навичкам професії кулінара, а цього року їх навчать малюванню в художній студії.

Міжнародний день людей з синдромом Дауна почали відзначати у 2006 році за пропозицією грецького генетика Стіліаноса Антонаракіса з Женевського університету. Двадцять перший день третього місяця був обраний невипадково, оскільки синдром Дауна пов'язаний із трьома копіями (а не двома) 21-ої хромосоми.

Читайте також: Осередок СУМ Клівленда передав благодійні кошти для сиротинця в Івано-Франківську

За статистикою ООН, кожна 1000-на дитина на планеті з'являється на світ із синдромом Дауна. Таких людей часто називають сонячними, бо вони велелюбні, відкриті, усміхнені і чуйні.

Також цього дня проходить Міжнародний флешмоб «Lots of Socks». Щоб привернути увагу до цієї дати, люди надягають різні шкарпетки. Сенс в тому, щоб відчути, що значить жити під пильним поглядом оточуючих.

Фото: Харківська міськрада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-