МОЗ створить у Маріуполі регіональний медичний центр

МОЗ створить у Маріуполі регіональний медичний центр

Фото
Укрінформ
Міністерство охорони здоров'я та Маріупольська міська рада підписали меморандум про створення у Маріуполі сучасного регіонального медичного центру.

Як передає кореспондент Укрінформу, меморандум підписали міністр охорони здоров'я Максим Степанов, міський голова Маріуполя Вадим Бойченко та керівник проєкту, гендиректор Інституту серця МОЗ Борис Тодуров.

«Ми розпочинаємо процес створення за кращими європейськими стандартами сучасної великої клініки, медичного хабу, в якому буде поєднано надання медичної допомоги, навчальний процес, кампус, де будуть проживати ті, хто працюватиме там», - сказав Степанов.

Як поінформував під час церемонії підписання меморандуму Тодуров, на території цього центру планується побудувати також університетську клініку для студентів Донецького державного медуніверситету, в якому будуть навчатися, зокрема, й іноземні студенти, медичний коледж, гуртожиток, а також котеджне містечко для викладачів та працівників, кілька наукових корпусів, де буде розміщуватися лабораторія крові, генетична лабораторія, віварій для наукових робіт. Його створення планується за 3-4 роки, відповідна ділянка для будівництва центру вже виділена у Маріуполі.

Зараз, як відзначив Тодуров, йде візуалізація проєкту, деталізуються наукові напрями, уточнюється кількість ліжок, клінічних відділень, розробляється технічне завдання для архітектурних організацій, розглядається можливість оголошення міжнародного конкурсу проєктів на створення центру.

Читайте також: Перші пересадки серця у Херсоні планують провести в 2021 році – Тодуров

Як зазначив Степанов, джерела фінансування будуть визначені після створення самого проєкту, зокрема, це можуть бути як державний бюджет, так і співфінансування. Також розглядаються можливості державно-приватного партнерства, залучення кредитних коштів.

«Держава зацікавлена в таких проєктах. Більше того є бачення Президента країни, щоб на базі в тому числі університетів будувалися сучасні клініки. Зрозуміло, що це буде фінансування держави, але сам механізм або з держбюджету, або за рахунок кредитних ресурсів», - сказав Степанов.

Як додав Бойченко, також розглядається можливість залучення коштів з міського, регіонального бюджету, державно-приватне партнерство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-