В Авдіївці реконструюють школу, пошкоджену окупантами

В Авдіївці реконструюють школу, пошкоджену окупантами

Велике будівництво
Укрінформ
У прифронтовій Авдіївці у рамках програми «Велике будівництво» реконструюють школу №2, пошкоджену обстрілами російських окупантів.

Як передає Укрінформ, про це повідомили на сайті Донецької військово-цивільної обладміністрації.

Ремонт здійснюється коштом обласного бюджету, а меблі та обладнання для класів та інших приміщень, а також гральні майданчики надає уряд Литви.

Зараз уже завершені роботи у чотирьох корпусах для молодших класів і триповерховий корпус для решти класів. Оновлені кабінети – світлі та просторі, коридори мають спеціальну розмітку для людей з інвалідністю, встановлено сучасні санвузли та розумну систему обігріву приміщень. Триває оздоблення спортзалу, харчоблоку та їдальні.

Вже наступного навчального року школа готова буде прийняти понад 1200 учнів.

В облдержадміністрації нагадали, що у 2020 році на Донеччині в рамках програми «Велике будівництво» було капітально відремонтовано школи у Красногорівці, Селидовому, Сіверську, Нікольському та Желанному, дитячі садочки відкрито у Бахмуті, Маріуполі та у Краматорську. Щодо спортивних об’єктів, то у рамках проєкту «Велике будівництво» три з них були побудовані «з нуля» - це стадіон у Волновасі, спортивний комплекс та крите футбольне поле у Краматорську, ще два об’єкти реконструювали - стадіони у Селидовому та Слов’янську.

Читайте також: На Донбасі бетонують зруйнований окупантами міст між Бахмутом та Світлодарськом

Як повідомлялося, президентська програма «Велике будівництво» у 2021 році спрямована на проєкти соціальної інфраструктури та на економічний розвиток регіонів. За словами міністра розвитку громад та територій України Олексія Чернишова, цьогоріч у межах цієї програми в Україні буде завершено близько 300 об’єктів соціальної інфраструктури. Частка проєктів соціальної інфраструктури у «Великому будівництві-2021» сягатиме 70%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-