На трасі Львів–Франківськ встановлять комплекс зважування вантажівок у русі

На трасі Львів–Франківськ встановлять комплекс зважування вантажівок у русі

Велике будівництво
Укрінформ
На Львівщині стартують підготовчі роботи із встановлення сучасного комплексу автоматичного габаритно-вагового контролю Weigh-in-Motion (“Зважування у русі”) на дорозі Н-09 поблизу Давидова.

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОДА, передає Укрінформ.

“Перевантажений вантажний транспорт не лише руйнує дороги, але й є причиною ДТП. Завдяки цій системі автоматично зчитується номерний знак, габаритні розміри, загальна маса, навантаження на кожну вісь. Система працює повністю в автоматичному режимі і ніякого людського фактора не передбачає. Обладнання працює при температурі повітря від -30°С до +40°С, його компоненти захищені від перенапруг, а також дощу і снігу. Система WiM запобігає інтенсивному руйнуванню доріг, а саме: утворення колійностей, тріщин і вибоїн”, - наголосив заступник голови Львівської ОДА Юрій Бучко.

Як повідомляє Служба автомобільних доріг у Львівській області, яка є замовником робіт вартість встановлення WiM комплексу понад 17 млн гривень, це кошти державного бюджету, виділені в рамках проєкту «Велике будівництво».

Читайте також: На Дніпропетровщині цьогоріч облаштують чотири майданчики зважування в русі

Як повідомлялося, торік в ході проєкту «Велике будівництво» на українських дорогах облаштували 39 комплексів «Зважування-в-русі». Один з них на Львівщині, у с. Гірне Стрийського району. Зараз він працює в тестовому режимі.

З початку року в області під час здійснення габаритно-вагового контролю провели зважування 1237 транспортних засобів, виявили 12 перевищень вагових обмежень. Наклали штрафів за проїзд автомобільними дорогами з перевищенням габаритно-вагових обмежень на суму 2431,48 EUR, до бюджету перерахували 19366,47 грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-