На Херсонщині тривають пошуки зниклої дівчинки: поліція розповіла подробиці

На Херсонщині тривають пошуки зниклої дівчинки: поліція розповіла подробиці

Фото, відео
Укрінформ
На Херсонщині, де триває масштабна поліцейська операція зі встановлення місцезнаходження семирічної Марії Борисової, до пошуків щодня долучаються від 50 до 100 волонтерів з різних областей країни.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє офіційний сайт ГУ НП в Херсонській області.

Для пошуку дитини задіяно поліцію, військовослужбовців Національної гвардії України. Сотні небайдужих місцевих жителів та мешканців сусідніх сіл відгукнулися на повідомлення про зникнення дитини і беруть активну участь у пошуках Марійки.

Як повідомив начальник поліції Херсонщини Олександр Прокудін, загони правоохоронців та волонтерів вже перевірили кожен клаптик землі в Щасливому та прочесали селище в радіусі 25 км, особливо звертаючи увагу на нежилі приміщення, пустирі, колодязі та лісосмуги. Поля в радіусі 30 км були відстежені квадрокоптером та тепловізором. Поліцейські перевірили зону Північно-Кримського каналу в зоні 40 км з обох сторін.

Правоохоронці опитали понад 600 мешканців селища та дітей, з якими гралася дівчинка. Найбільшу увагу поліцейські зосередили на раніше засуджених та тих, хто перебуває на обліку у психіатричних лікарнях. Також поліцейські застосовують спеціаліста-поліграфолога.

Оперативниками були переглянуті всі камери відеоспостереження, які розташовані на території селища. Тепер встановлюються водії, які проїжджали через Щасливе під час зникнення Марійки, а також особи, які здійснювали закупівлю сільгосппродукції у селищі. Поліцейські перевірили перевізників та водіїв міжміського транспорту, що проходить через селище.

Поліцейські разом з волонтерами і надалі продовжують активні пошуки дитини. Наразі розглядаються версії втечі дівчинки з місця проживання та те, що вона стала жертвою злочину. Сьогодні поліцейські вкотре перевіряють нежилі приміщення, колодязі та лісосмуги, що мають транспортне сполучення з іншими селами. Також спільно з працівниками ДСНС прочісують акваторію каналу із застосуванням ехолота.

Читайте також: Рятувальники знайшли чотирьох туристів, які заблукали у Карпатах

Поліція запевняє, що миттєво реагує та перевіряє кожне повідомлення, що стосується зниклої Марійки.

Як повідомляв Укрінформ, дівчинка проживає в селищі Щасливе Олешківського району. 7 березня вона грала з друзями біля місця свого проживання, близько 17.30 зникла та досі не повернулась. Її прикмети: на вигляд 7-8 років, зріст 100-110 см, худорлявої статури, волосся світле довге.

Була вдягнута: в чорну в’язану шапку, чорну куртку з сірим коміром, темно-сині спортивні штани з сірою смугою та рожеві чобітки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-