Булінг у дитсадку: батько скаржиться, що дитині помстилися за не здані на 8 березня гроші

Булінг у дитсадку: батько скаржиться, що дитині помстилися за не здані на 8 березня гроші

Укрінформ
Чернівчанин Ігор Лесько оприлюднив у Фейсбуці фотографію, де у міському садочку №42 "Перлинка" дівчатка граються подарованими на 8 березня іграшками, натомість його донька сидить окремо за столом без подарунка.

У коментарі кореспонденту Укрінформу Лесько висловив переконання, що фото зробили спеціально, аби показати, що його дитину покарали

"Батьки збирали гроші на 8 березня. Привітали дівчаток. Мою дитину не привітали демонстративно. Можна було вивести її з групи, подзвонити й сказати: "Заберіть дитину раніше", або ще якось вирішити цю ситуацію педагогічно. А вони привітали при всіх, а моя дитина сиділа й плакала", - розповів він.

Чоловік вважає такі дії колективу садочку неприпустимими, і каже, що це булінг.

Читайте також: «Ні, давайте українською!»: Кремінь звернувся до Тарана через скандал із військовими у школі

"Вони купили декілька динозавриків пластмасових і зібрали на це 300 грн. І жодних чеків, жодних звітів. Так звані батьківські комітети збирають гроші на подарунки, на якісь незрозумілі заходи, проводять їх безпосередньо у державній установі. Я гроші не здаю з однієї простої причини – жодних звітів мені не надають. В результаті - мою дитину покарали. Справа навіть не в тому, якої психологічної травми завдали моїй дитині. Вона стане сильнішою. Справа в тому, що батьківські комітети не повинні існувати в садочках та школах", - додав батько дитини.

У дошкільній установі після вивчення цієї ситуації оголосили догану виховательці групи, де стався інцидент. Керівництво установи також провело бесіди з членами батьківського комітету, які написали пояснення.

Усі документи завідувач садочка передала в управління освіти міста для розгляду на комісії. Там створили відповідну комісію та пообіцяли розібратися у ситуації.

Читайте також: Булінг: суд на Харківщині оштрафував матір п’ятикласника-забіяки

"Сьогодні створена комісія, яка вивчатиме це питання, вона збирає всі дані з усіх сторін. Ми спілкувалися з батьком, керівником закладу, вихователем. Гадаю, що з батьком ми порозумілися. Тут не стояло питання махати шаблею й зносити чиїсь голови. Ми дійшли висновку, що ретельно й виважено вивчимо це питання, розберемося, чия діяльність чи бездіяльність призвела до цього й спробуємо унеможливити це надалі. Тому на даний момент ми ніяких висновків не робимо. Думаю, що у понеділок ми зможемо вже фахово коментувати цю ситуацію", - сказав у коментарі кореспонденту Укрінформу начальник управління освіти Чернівецької міської ради Сергій Мартинюк.

Головний освітянин міста сподівається, що комісія ретельно розбереться в цій справі, та не буде замовчувати порушення.

На ситуацію відреагував голова Чернівецької ОДА. На своїй сторінці у Фейсбуці він опублікував фото, на яких вручив 5-річній дівчинці подарунок від імені Президента України.

Читайте також: Педагоги та батьки склали «портрет ідеального вчителя»

"Коли через черствість дорослих п’ятирічній Маргариті у садочку не дісталося на свято рівноправ’я жінок подарунка, це випадок для оцінки чернівецьких міських керівників. А сьогодні Маргарита отримала презент від Президента України і розповіла по секрету про свої мрії. Нехай вони здійсняться, а про рівність прав ми дбатимемо не лише у святковий день", - зазначив голова обласної адміністрації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-