У «червоному» Ужгороді підприємці вимагали рівних умов для бізнесу

У «червоному» Ужгороді підприємці вимагали рівних умов для бізнесу

Укрінформ
В Ужгороді сьогодні, 10 березня, під стінами Закарпатської обласної держадміністрації зібрався мітинг підприємців.

Кілька десятків людей вимагали від чиновників рівних умов для всього бізнесу на Закарпатті, а також закрити початкові класи, садочки та держустанови.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Як прокоментував ситуацію заступник голови Закарпатської ОДА Ігор Шинкарюк, пікетувальники передали в адміністрацію листа з відповідним зверненням.

«Ми прийняли звернення пікетувальників, розглянемо його сьогодні на засіданні регіональної комісії ТЕБ та НС, де рекомендуватимемо районам за показниками епідситуації обмежувати роботу тих чи інших закладів. Але це рішення прийматимуть вже виключно органи місцевого самоврядування на місцях, саме так визначає закон», - сказав Шинкарюк.

Читайте також: Медики сказали, коли на «червоному» Закарпатті чекають стабілізації

За його словами, у зверненні мітингувальників йшлося також про те, аби в області створити рівні умови для всіх: якщо не працює бізнес, бо це сприяє поширенню вірусу, то не повинні працювати також і заклади освіти (1-4 класи та садочки) і держустанови.

«Ми пояснили, що в області триває соціальне життя, але в рамках карантинних обмежень червоної зони. Також здивувало, що не всі люди розуміють, що якщо десь працює нелегально ресторан, то не ОДА має його закривати, для цього є муніципальна поліція, окремі підрозділи Нацполіції, місцева влада тощо», - зазначив Шинкарюк.

Як повідомляв Укрінформ, з понеділка, 8 березня, через спалах захворюваності на коронавірус Закарпаття перейшло у червону зону рівня епідемічної небезпеки. Обмеження торкнулися сфери обслуговування, закладів громадського харчування, культури та освіти, а також роботи громадського транспорту.

Фото: pershij.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-