Мобільний госпіталь на Прикарпатті може прийняти перших COVID-хворих вже сьогодні

Мобільний госпіталь на Прикарпатті може прийняти перших COVID-хворих вже сьогодні

Укрінформ
На Прикарпатті у селищі Богородчани мобільний госпіталь готовий приймати перших хворих на коронавірус. У Богородчанській ЦРЛ, на території якої розгорнутий мобільний госпіталь, майже усі ліжко-місця зайняті.

Про це кореспондентові Укрінформу телефоном повідомив генеральний директор КНП «Богородчанська центральна районна лікарня» Іван Коляджин.

«Бригади мобільного госпіталю готові приймати перших хворих на коронавірус. У лікарні в нас майже 230 пацієнтів. Ми залишили 20 ліжко-місць, щоб можна було зробити ротацію хворих з модуля у корпус соматичного або реанімаційного відділення», - зазначив Коляджин.

Читайте також: На Прикарпатті ще є резерв у COVID-лікарнях, але хворих везуть до Львова

За його словами, мобільний госпіталь уже отримав необхідні медикаменти для хворих на коронавірус. На думку керівника лікарні, перші хворі до мобільного госпіталю поступлять уже сьогодні через погіршення ситуації із захворюванням на коронавірус в області.

В Івано-Франківській області за минулу добу COVID-19 лабораторно підтвердили у 502-х нових випадках захворювання. В Україні цей показник сягає 6 377 нових випадків.

Як повідомляло агентство, 20 лютого на території Богородчанської ЦРЛ Служба ДСНС почала розгортати мобільний госпіталь для хворих на коронавірус. Польовий шпиталь на 120 ліжко-місць розгорнули за два дні. У модулях госпіталю ДСНС кожне ліжко-місце забезпечене кисневим концентратором, обладнання дозволяє контролювати сатурацію, пульс та артеріальний тиск кожного хворого. Мобільним госпіталем опікуватимуться 6 медичних бригад під керівництвом директора Богородчанської ЦРЛ Івана Коляджина. Сюди доправлятимуть хворих на коронавірус не лише з Богородчанської громади, але й з усіх районів Прикарпаття.

Читайте також: Медсистемі Закарпаття може загрожувати колапс вже до кінця тижня – головлікар

Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій встановила червоний рівень епідемічної небезпеки в Івано-Франківській області з 26 лютого. Мер Івано-Франківська Руслан Марцінків заявив про те, що ситуація із захворюванням на коронавірус в місті критична, оскільки заповнені майже всі медзаклади, які приймають хворих на COVID-19, і місто вичерпало свої можливості розгортати нові ліжко-місця.

Фото: ДСНС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-